Atletiko u ogromnim problemima pred Barsu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.03.2016.
17:43
Izvor: Sportske.net

Defanivci Atletiko Madrida Dijego Godin i Hose Marija Himenez moraće na pauzu zbog povrede zadnje lože.

BETA/AP Photo/Alexey Filippov
BETA/AP Photo/Alexey Filippov

Povezane vesti

Umor je uzeo svoje, kratka i nedovoljno dobra klupa utiče na preopterećenost mišića u timu Dijega Simeonea.

Madridski klub je na svom sajtu potvrdio da je Himenez doživeo povredu lože i da će u narednim danima ići na terapije i biti van stroja.

Iako se na sajtu kluba ne navodi kolika pauza očekuje Urugvajca, madridski mediji pišu da će Himenez biti u trci sa vremenom kako bi bio spreman za prvi meč sa Barselonom na Kamp nou u četvrtfinalu Lige šampiona.

Mediji prenose da je zbog slične povrede Dijego Godin takođe u autu, a njega bi mogla da očekuje i višenedeljna pauza, tačnije između 25 i 30 dana. On je povredu zadnje lože doživeo nakon maratonskog duela sa PSV Ajhndhovenom zbog čega je i propustio poslednji meč u Primeri sa Sportingom u Hihonu.

Pored Himeneza i Godina, van stroja je i dalje Stefan Savić, tako da Simeone ima velikih problema na pozicijama centralnih bekova pred ključni deo u sezoni.

Podsetimo, sleduju dve nedelje pauze zbog reprezentativnih utakmica, a potom nastavak na klupskoj sceni.

Utakmica Barselona - Atletiko Madrid na programu je petog aprila, a revanš je osam dana kasnije na ''Visente Kalderonu''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 24.03.2016
10:36

Himenez uopste nije povredjen, odakle vam ta informacija...

avatar
zagar37
Monday, 21.03.2016
23:27

Bez Godina ce Atletiko jos teze proci

avatar
lonchy88
Monday, 21.03.2016
23:21

E sada da vam navijac Atletika razjasni neke stvari. U sezoni 2013/2014 kada smo igrali spomenuto finale lige sampiona i uzeli vam prvenstvo i Barsi i realu ispred nosa igrali smo cak 6 protiv Barse i nismo izgubili ni jednu tekmu od njih. Dva puta u super kupu (oba puta x), u prvenstvu x na kamp nou ( on je donio titulu) a dobili smo kuci cini mi se, a ligi sampiona kuci dobili 1:0, a u gostima 1:1 i prosli smo dalje. Iste sezone smo dobili prvi put na santiago bernabeu 1:0, na nasem stadionu je bio x, a finale smo izgubili ne zbog povreda Koste i Arde turana, vec zbog fizickog ne umora nego premora. Odbrana koja je uvek bila najvazniji dio tima je igrala cele sezone u istom sastavu kurtoa-godin, miranda, felipe luiz, juanfran!Tu je jedino aldervild igrao cesto, ali je ulazio sa klupe ili bi mjenjao kada je neko suspendovan. Svi se sjecate produzetaka, i kako su di marija, bejl i marcelo sa viskom energije i snage donijeli ogromnu prevagu. Sada ako cemo govoriti iskreno stvari su iste. Jesmo izgubili oba meca od Barse i to oba 2:1!Nismo bili inferiorni ni u jednoj utakmici i mogu reci da se jedini mozemo i znamo suprostaviti Barsi a da nas ne ponize. Ono sto je najveci problem jeste da su himenez i godin, dva najvaznija i najbitnija igraca u cjeloj koncepciji. Atletikova igra se zasniva na tvroj odbrani, a njih dva su izneli celu sezonu.Sada su obojica aut, kao i njihova zamena savic. Ostaje mladi hernandez koji je zelen da se nosi sa Barsom.Zimus sam razmisljao sta ce koga djavolja simeoneu dva zadnja vezna kada je doveo kranevitera i fernandeza a znao sam da mu treba dobar stoper.Sada nas bojim nece spasiti ni svi grizmani ovoga sveta.Jel dusa atletika je zadnja linija u sastavu oblak, godin, himenez, juanfran i felipe luiz. Ljudi su primili samo 14 golova ove sezone.A najbolji pokazatelj o cemu pricam jeste tekma protiv hihona gdje bez godina i himeneza primimo dva komada u zadnjih 10 minuta. Da ne ispadne da potcjenjujem hihon ali svi znate o cemu pricam!

avatar
PoparaZarko
Monday, 21.03.2016
23:44

Slazem se, ukoliko se Godin i Himenez ne oporave, mozda cak i Tomas upadne na mesto stopera.. Ne znam koliko Savic odsustvuje. Mada, i ukoliko Godin ne bude skroz spreman, ubacice ga Simeone sigurno(ako bude mogao da igra).

avatar
Novak Najbolji ikad
Monday, 21.03.2016
18:57

Siguran sam da ce Atletiko pobjedit Barselonu, jer Barsa njih stalno pobjedjuje, mora Atletiko jednom pobjedit.

avatar
Barça u ♥
Monday, 21.03.2016
21:05

Evo te opet..........

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 21.03.2016
18:46

Barsa ce vec u prvom mecu sve zavrsiti...Napasce svim raspolozivim snagama na Nou Kampu.

avatar
Brat Sergio (Return)
Monday, 21.03.2016
18:46

Pa ne cudi me uopce, i prosle sezone su imali srece sa povredama u protivnickim ekipama.

avatar
Novak Najbolji ikad
Monday, 21.03.2016
19:10
avatar
Boixos_Nois
Monday, 21.03.2016
19:42

Zbog tih povreda o kojim govoriš je Real osvojio LŠ 2014 godine. U finalu je Atletiko bio bez Koste i Arde, a u četvrtfinalu Dortmund je bio bez 4-5 igrača (bez Gecea, Levandovskog...)

avatar
dinEdo
Monday, 21.03.2016
18:44

Ne vezano za ovu utakmicu.. jel mi neko moze rec? Je li umro Umut Bulut ? Vidio sam na Ardinom instagram profilu sliku ?

avatar
PoparaZarko
Monday, 21.03.2016
19:32

Ne, poginuo je Bulutov otac u bombaskim napadima u Ankari usled eksplozije bombe u kolima...

avatar
dinEdo
Monday, 21.03.2016
21:09

Hvala na informaciji druze :)