Bajern - Šest imena u igri za novog trenera, tri iznenađenja?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.11.2019.
09:49
Izvor: Sportske.net

Ko će naslediti Kovača. Klub još nije odlučio, jedno ime se nameće, ali je pitanje strategije...

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Niko Kovač je prošlost, sledi promena, naredna dva meča u Ligi šampiona i prvenstvu pre pauze, vodiće Hansi Flik. Pomoćnik hrvatskog trenera će dobiti prilike, pominje se da bi mogao da ostane, makar do zime, ali za tako nešto su šanse male.

Jasno, mediji smatraju da je prvo ime Murinjo. On je ciljao Bajernovu klupu, ali sada pregovara sa Arsenalom. Bavarci su svakako veći klub, no sa druge strane, primamljivije je raditi u PL. Ipak, veruje se da je za Murinja ovo šansa da vrati samopouzdanje, osvoji domaće trofeje, proba u Ligi šampiona, mada postoje i sumnje da će se njegov jak karakter sukobiti sa Henesom i Rumenigeom.

Drugi kandidat je Maks Alegri, ali za sada nema najava da će on prekinuti godinu odmora da bi preuzeo slavni nemački klub. Alegrija privlači Premijer liga, ne zna jezik, mada je mnogo više timski igrač u odnosu na Murinja i sa te strane bi se lakše prilagodio.

Prvo iznenađenje bi mogao da bude Arsen Venger, on je ranije imao kontakte sa Bajernom, želi da se vrati na klupu, mogao bi da učini ono što i Van Gal u prošloj deceniji, da pruži šansu mlađim igračima i otvori novo poglavlje, odnosno dovrši tranziciju. Bajernu se tada isplatilo dovođenje Holanđanina koji je bio pomalo zaboravljen u Alkmaru gde je osvojio titulu, videćemo hoće li pokušati sa oprobanim receptom.

Ralfa Ragnika vide kao favorita iz senke, vodio je rivale u Bundesligi, dugo je na sceni, iskusan je, poznaje okolnosti, nudi određenu vrstu sigurnosti, za razliku od pomenutih trenera period prilagođavanja bi trajao kraće.

I na kraju, to nije tajna, želja Bajerna je Erik Ten Hag. Ali, Holanđanin bi verovatno, ako stigne poziv, pokušao da prolongira za zimu dolazak, kako bi završio polusezonu u Ajaksu. Uz to, Ten Hag je radio u Bajernu, sa drugim timom, kada je Pep Gvardiola bio trener.

Videćemo kada će klub doneti odluku, najverovatnije za sedam dana, moraju dobro da razmisle, pokazalo se još jednom staro pravilo, kada lišće opada, posle Oktober Festa, padaju i treneri Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke