Bajernova ponuda kao divno predskazanje - Barsa umalo oterala novog Ćavija!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.09.2020.
21:44
Izvor: Sportske.net

Neverovatna priča, 13 godina kasnije, istorija se ponavlja.

EPA-EFE/LAVANDEIRA JR
EPA-EFE/LAVANDEIRA JR

Povezane vesti

Da krenemo redom - nakon što je pouzdani novinar Đerar Romero u subotu prvi preneo informaciju da je Ronald Kuman poručio Rikiju Puđu da može da potraži novi klub, internet u Španiji je "pao". Doslovce. Jer, posle samo nekoliko sati, "trending" u Španiji je bio "RiquiNoSeToca" ili u prevodu "ne dirajte Rikija".

Navijači Barse su bukvalno zapalili društvene mreže, do te mere da je čak i režimski Mundo Deportivo, u čijoj redakciji rade Bartomeuove marionete, objavio demanti i članak da to nije tačno, već da samo Kuman želi da "Riki napreduje i da ode na pozajmicu gde će imati veću minutažu".

Ipak, svako ko malo duže i više ima mogućnost i želju da prati novinare po Španiji, zna da Đerar Romero, najpouzdaniji katalonski novinar godinama unazad, tako nešto ne bi tek tako plasirao.

Ronald Kuman je posle utakmice sa Elčeom u "Đoan Gamper kupu" takođe morao da ponovi istu priču, iako je Puđ tužno sa tribina gledao utakmicu na kojoj za njega nije bilo mesta ni među 23 igrača.

Riki Puđ

I onda, danas stiže nova priča zbog koje su navijači Barselone bukvalno poludeli za Rikijem Puđom. Svi relevantni izvori preneli su da je Rikijev otac na sastanku sa Kumanom saopštio njegovu konačnu odluku:

"Riki Puđ ostaje u Barseloni, jer želi da dokaže da ste pogrešili i da za njega ima mesta", rekao je Puđov otac na sastanku sa Kumanom i neimenovanim članovima uprave.

Tu nije kraj. Ubrzo je takođe relevantni novinar Alfredo Martinez lansirao ekskluzivu da je Bajern Minhen momentalno kontaktirao Puđa nakon što je procurela informacija da je precrtan, ali je Riki bez razmišljanja odbio istu!

Zašto je ova priča baš tako zanimljiva?

Cavi

Ima jedna anegdota, koju je Ćavi posle mnogo godina i priznao u jednom intervjuu. Leta 2007. godine, nakon duge pauze i teške povrede kolena, bio je u drugom planu kod Franka Rajkarda. Deko je bio neprikosnoven na sredini terena i mozak ekipe i razočarani Ćavi je želeo da ode u klub i tim gde će imati minutažu i veću ulogu.

Luj van Gal je lično kontaktirao, jer ga je upravo on prekomandovao 1998. godine u prvi tim.

"Dođi u Bajern, bićeš glavni igrač i dobićeš veliku ulogu", rekao je tada Van Gal.

Ćavi se dvoumio, bio je blizu da prihvati ponudu Bavaraca, a onda je ključnu ulogu odigrala njegova majka, zakleta navijačica katalonskog kluba.

"Ako sada odeš u Bajern, onda nisi više moj sin", ispričao je jednom prilikom Ćavi uz uveravanje da je njegova majka na trenutak bila smrtno ozbiljna.

Ćavi je posle toga odbio Bajern, sačekao je godinu dana, stigao je Pep Gvardiola i ostalo je istorija.

Da li će sada Ćavi biti Pep Gvardiola, a Riki Puđ novi Ćavi?!

To je, i bez ove priče, a naročito posle nje - san svakog navijača Barselone.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Kersey
Tuesday, 22.09.2020
17:38

Završiće u Realu na kraju.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 22.09.2020
01:34

Kuman je sve to demantovai i reko je da barca racuna na Rikija u buducnost, i da on moze samo da ide na pozajmicu a ne na prodaju! Citao sam spanske portale i Madridsku Marku i Mundo Deportivo i nigde ne pise da je na prodaju vec na pozajmicu! Riki se oglasio da nece da ide vec hoce da se dokaze u barci¨Trazli mu pozajmicu u Ajaxu!

avatar
BokiBoki
Tuesday, 22.09.2020
00:59

Ma nek ga da Bartomeu za 5 milki i dosta 😆😆

avatar
Nemanjici
Monday, 21.09.2020
22:15

Glupe Lale oduvek su imale kompleks Spanaca,Brazilaca Argentinaca...koji su i donosili titule Barseloni...

avatar
Barca4ever
Monday, 21.09.2020
22:00

Koliko znam trebao je da ide u Milan a ne u Bajern kao sto je tada Lampard trebao da dodje u Barsu.

avatar
Jagger86
Tuesday, 22.09.2020
09:49

Za prvi slučaj nisam siguran, a što se tiče Lamparda pukao bi ko tikva u Barceloni, kao i svaki Englez u Španiji.