Barkola prvi strelac Lige 1, PSŽ ne da lidersku poziciju!

Autor: Darko Mitrović
petak 27.09.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion ima već 20 postignutih golova od početka sezone.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

U prvoj utakmici šestog kola francuske Lige 1, Pari Sen Žermen je na svom ''Parku prinčeva'' bez većih problema savladao ekipu Rena rezultatom 3:1.

PSŽ-u je ovo već peta pobeda, uz jedan remi i izdvojio se na čelu tabele sa 16 osvojenih bodova, dok je Ren pretrpeo treći poraz i ostao je na osmom mestu sa sedam bodova.

Mreža gostiju se zatesla već u trećem minutu, kada je Markinjos bio strelac, ali taj pogodak naknadno nije priznat zbog ofsajda.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo Parižana. Igrao se 30. minut meča kada je, na asistenciju Dembelea, iskosa sa leve strane pogodio Bredli Barkola za vođstvo od 1:0.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme, a posle trinaest minuta igre u drugom, Li Kang-In je povisio na 2:0.

Tri izmene je zatim izvršio trener Rena, ali mu se to nije isplatilo, jer je Barkola svojim drugim golom u 68. minutu doneo tri gola prednosti PSŽ-u. Inače, Barkola sada na svom kontu ima šest postignutih golova i prvi je strelac Lige 1.

Pet minuta kasnije gosti su iznudili jedanaesterac koji je u gol pretvorio Kalimuendo u 73. minutu sa bele tačke.

Sejdu je na ulasku u finišu meča savladao golmana domaćih Safonova, činilo se da bi završnica mogla baš da bude zanimljiva, ali taj gol nije priznat jer je prethodno fudbalera Rena lopta pogodila u ruku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke