Šta je izgubila Barsa?! Super kup ode u Baskiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 17.01.2021.
23:31
Izvor: Sportske.net

Imali su trofej u 90. minutu...

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

U finalu Super kupa Španije igrali su Barselona i Atletik Bilbao, bilo je veoma zanimljivo, a trofej u ovoj sezoni ide u Bilbao. Na kraju 2:3 posle produžetaka. 

U regularnom delu bilo je 2:2, Bilbao je stigao u 90. minutu do gola, a na poluvremenu je bilo 1:1. 

Povela je Barsa u 40. minutu, odlično je tekla akcija, Mesi je bio organizator, na kraju lopta kod Grizmana nakon ubacivanja sa leve strane, a Francuz nekako ubacuje loptu u mrežu

Nisu prošla ni dva minuta, videli smo izjednačenje. 

Injaki Vilijams ubacuje loptu sa strane, de Markos dolazi do lopte pre ter Štegena za 1:1.

Mučila se Barsa da stigne do gola protivnika, i onda fantastična akcija u 77. minutu.Alba pronalazi Grizmana u sredini koji postiže svoj drugi gol danas.

Mnogi su videli trofej Super kupa u vitrinama Barselone, ali nije tako mislio Vilalibre koji nakon centaršuta Muniaina pogađa u 90. minutu utakmice.

Propozicije kažu da se igraju produžeci, a odmah gol za Bilbao, nisu prošla ni četiri minuta. Magičan gol, Injaki Vilijams se izborio za šut, opalio sa ivice kaznenog prostora i pogodio. Ne postoji golman na svetu koji ovo brani, pa ni ter Štegen. 

Bilbao je mogao i do 4:2 da je Nunjez bio prisebniji u 104. minutu, a onda i šansa za Barselonu da izjednači. Upravo je Nunjez mogao da bude apsolutni tragičar jer je umalo postigao autogol nakon centaršuta Mesija. 

Grizman je promašio veliku šansu u 112. minutu, Barsa je hrlila napred, na drugoj strani se otvarao prostor. 

Ipak, bez golova do kraja utakmice, Bilbao je stigao do zasluženog trofeja u Super kupu Španije!

Ovaj meč imao je i neslavan kraj Lionela Mesija koji je zbog udaranja protivnika dobio crveni karton u nadoknadi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Sunday, 17.01.2021
23:47

Na jedvite jade Barsa je nekako uspela da stvori šansu, čak i postigne gol, a onda za par desetina sekundi primi neverovatno glup gol. Isto se ponovilo i sa drugim vođstvom, teškom mukom do šanse i gola, a onda ponovo katastrofa u odbrani. Sa takvom odbranom nema šta da se traži na terenu, osim protiv najslabijih protivnika, sve i da je napad duplo jači. Kao što sam već napisao igranje Messija je bila potpuna besmislica sa obzirom da mu povreda nije dozvolila da korektno odigra meč, al' je bar rizikovao daleko ozbiljniju povredu. Na kraju se srećno izvukao bez dodatne povrede, a crveni karton će mu omogućiti da se oporavi. Dva gola Bilbau su realni maksimum ove Barse, a primanje po 3 i više bezveznih golova će ih do kraja sezone sprečavati da dođu do pobeda na ovakvim i sličnim utakmicama.

avatar
Bádr Hari
Sunday, 17.01.2021
23:37

e da je moj idol Messi igrao bila bi druga prica. :D