Bešiktaš bojkotovao ponovljenu utakmicu polufinala Kupa

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.05.2018.
23:48
Izvor: Beta

Fudbaleri Bešiktaša nisu se pojavili na revanš utakmici polufinala Kupa protiv Fenerbahčea, kako su ranije i najavljivali, pa taj duel u Istanbulu večeras nije odigran.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Utakmica Fenerbahčea i Bešiktaša trebalo je večeras da bude nastavljena od 57. minuta, pošto je 19. aprila u 57. minutu prekinuta zbog incidenata navijača domaćeg Fenerbahčea.

Pošto je Bešiktaš ostao pri odluci da bojkotuje utakmicu, sudija je 15 minuta posle planiranog početka, dok su se na terenu zagrevali domaći fudbaleri, odlučio da otkaže duel. Prema pravilima Saveza, Fenerbahčeu će biti dodeljena pobeda od 3:0, a samim tim i plasman u finale Kupa.

Fenerbahče bi tako u sredu trebalo da igra za trofej protiv Ahisara.

Utakmica je prekinuta 19. aprila pošto su navijači Fenerbahčea sa tribine pogodili tvrdim predmetom u glavu trenera Bešiktaša Šenola Gunješa, koji se ubrzo srušio.

Posle toga je usledilo komešanje, policija je ušla u teren, a zatim i u tunel kako bi sprečila tuču, pošto su u tunel ušli i navijači. Ekipa Bešiktaša je otišla u svlačionicu, a posle pauze odlučeno je da se utakmica prekine.

Fudbalski savez Turske odlučio je da se meč nastavi 3. maja od 57. minuta, Bešiktašse žalio na tu odluku, ali je ona dobijena.

Ako se Fudbalski savez bude držao pravila, Bešiktaš će sledeće sezone biti izbačen iz Kupa i moraće da vrati novac koji je dobio ove godine.

"Više bih voleo da sam eliminisan, nego da se plasiram u finale na ovakav način", rekao je trener Fenerbahčea Ajkut Kodžaman.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al(a)din
Friday, 04.05.2018
11:09

Svaka cast Besiktasu

avatar
foreverblue
Thursday, 03.05.2018
23:54

Kakva sramota ovi turci. Bukvalno je fenerbahče prošao zbog nasilničkog ponašanja navijača, zato će i da nastave to što su radili... A ovaj trener bi kao više voleo da je eliminisan, a u finalu će igrati punom parom sa prvim postavom.

avatar
Al(a)din
Friday, 04.05.2018
11:09

Pa kao i mi na Balkanu