Ćavi blista, Barsa na ovo čeka 1.330 dana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 09.01.2023.
08:28
Izvor: Sportske.net

Katalonci upisali ogromnu pobedu.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone su upisali jednu od najznačanijih pobeda u La Ligi ove sezone i to velikom borbom protiv teškog rivala Atletiko Madrida.

Golom Osmana Dembelea Barsa je slavila 1:0 i tako pobegla Real Madridu na +3, pošto je dan ranije Viljareal savladao Anćelotijev tim (2:1).

Verovali ili ne, Barsa je poslednji put bila lider na tabeli sa tri boda viška pre tačno 1.330 dana, odnosno pre tri i po godine! 

Doduše, to ni ne čudi, jer je tokom te tri i po sezone, Barsa na klupi imala Kikea Setijena i Ronalda Kumana, sa kojima je otišla tri koraka unazad.

To su iskoristili Atletiko i Real Madrid, koji su osvojili poslednje tri titule, posle Barsine duple krune u sezoni 2018/19. 

Ćavi Ernandes je imao samo reči hvale za svoj tim, a posebno je istakao Andreasa Kristensena, koji je dobio sve moguće duele, na zemlji, i u skoku i ukrao je devet lopti u pet "čišćenja".

"Siguran sam da je transfer Andreasa Kristensena bio nedovoljno u centru pažnje, ali je na ovoj utakmici pokazao vanserijski kvalitet. Sećam se kada su ljudi govorili da je Real Madrid doveo Ridigera kao startera u Čelsiju, a mi njegovu zamenu. Presrećan sam zbog njegovog nastupa, ali i zbog Arauha, Kundea i Baldea, svi su bili odlični", rekao je Ćavi.  

On je priznao da je njegov tim patio na terenu, ali da je to očekivano na ovakvom gostovanju.

"Ideja je bila da dominiramo i da imamo loptu u svojim nogama, ali smo u drugom poluvremenu dosta  patili. Napravio sam dve izmene jer sam video da su neki igrači umorni i da nam nedostaje svežina. Generalno, moramo da popravimo utakmicu od 90 minuta koliko ona traje, jer igramo odlično jedan period i onda padnemo. Moramo da pronađemo alternativna rešenja kada rival igra visok presing i da se snađemo bolje u svakoj situaciji. Generalno, zadovoljan sam igrom i rezultatom, jer ovde nije lako igrati. Atletiko je bio odličan i sa loptom u nogama i kada je posed bio naš", rekao je Ćavi. 

Sada sledi dve nedelje pauze u La Ligi, barem za učesnike Superkupa Španije među kojima je i Barsa. Katalonci se u polufinalu u četvrtak sastaju sa Betisom, a dan ranije igraju Real i Valensija. Finale je na programu u nedelju, a nakon toga igra se Kup kralja, pa Barsa naredni ligaški meč igra protiv Hetafea kao domaćin 21. januara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke