Četvorica Srba zajedno u prvom timu Pepa Gvardiole - San ili realnost?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.11.2020.
13:58
Izvor: Sportske.net

Kakve su šanse da se desi ovako nešto? Ovo je naša prognoza...

EPA-EFE/Franck Fife / POOL
EPA-EFE/Franck Fife / POOL

Povezane vesti

Balkan je uvek bio rasadnik talenata, pa je jasno gde su "zlatne koke" za one najveće koji trenutno imaju i najviše novca.

Mančester siti kao jedan od onih koji imaju najviše novca ima fantastičnu mrežu skauta, posebno na Balkanu gde su posmatrali i Srbe, prepoznao je talenat kod četvorice naših fudbalera, a to su Ivan i Luka Ilić, Slobodan Tedić i Filip Stevanović.

Niko od njih četvorice neće ove sezone igrati na "Etihadu", a kada ih možemo očekivati kod Pepa Gvardiole i ima li nade da ih gledamo zajedno?

Prostom statistikom ćemo reći da je to veoma, veoma teško, Mančester siti ima ogroman broj fudbalera koji su generacija pomenutih naših igrača i koji su na pozajmicama, pa je jasno da će svima njima biti veoma teško da se izbore za minute na Etihadu i da je jasan plan Mančester sitija i profit od prodaje igrača, ali i par igrača koji će biti kvalitet za prvi tim.

Ko je najbliži tome?

Imajući u vidu da je Filip Stevanović najskuplje plaćena investicija verujemo da je upravo on i najbliži tome da jednog dana zaigra za Mančester siti, ima samo 18 godina i najmlađi je od četvorice pomenutih. Sledi Ivan Ilić kojem dajemo nešto manje šanse od Filipa, ali njegov razvoj ide u pravom smeru, igra u Veroni i za mladu reprezentaciju Srbije i ima strašan potencijal da napreduje.

Luka Ilić i Slobodan Tedić su nešto stariji od dvojice gore pomenutih i igraju u nešto slabijim klubovima (Luka je u Tventeu, dok je Tedić u Cvoleu), i njihov razvoj će se ove sezone pratiti as velikom pažnjom.

Uglavnom, svi imaju šansu, dobrim radom i zalaganjem mogu vrlo lako sutra da se nađu u prvom timu Pepa Gvardiole.

Dugačak put je pred njima, to je definivno.

baner 16

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Monday, 02.11.2020
10:44

Gvradiola za njih nije ni čuo. Sportski sektor to odrađuje uz razmišljanje kupi talenat "jeftino" pa prodaj skuplje a ako bude za prvi tim još bolje. Kada se proveri koliko oni i Čelzi takvih igrača kupe i šalju na pozajmice to je neverovatno

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 01.11.2020
15:28

Nijedan od njih nece igrati ni minut.