Čiji igrači su bolje plaćeni, Barsini ili Realovi?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.09.2019.
20:11
Izvor: Sportske.net

Razrešena i ta dilema.

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Kako je objavio španski "AS", Barsa će i ove sezone izdvojiti najviše novca na plate svojih igrača.

Naime, obelodanjeno je koliki su platni limiti klubova u Španiji, Barsa je u odnos na minulu sezonu povećala svoj limit za 38,6 miliona evra i on sada iznosi 671,5 miliona evra, što nedvosmisleno ukazuje da Katalonci izdvajaju najviše novca na plate igrača.

Logično, prati ih "kraljevski" klub, koji ima platni limit od 641.049.000 evra, povećali su ga u odnosu na minulu sezonu za 74,5 miliona.

Na trećem mestu je madridski Atletiko, tim koji je najviše novca zaradio u prethodnom prelaznom roku, čiji limit za plate je 350 miliona evra.

Ostatak lige je daleko ispod, svi timovi sem Viljareala i Leganesa su povećali svoj platni limit, pomenuta dva kluba su ga smanjila za po manje od hiljadu evra.

Na dnu ove lestvice nalaze se Granada (35,46m), Valjadolid (32,03m) i Majorka (29,96m).

Platni limit predstavlja maksimalnu količinu novca koju tim može da izdvoji za plate igrača, trenera, njegovih pomoćnika, fudbalsku akademiju i druge oblasti koje su deo jednog fudbalskog kluba.

On takođe predstavlja i razliku između zarade i trenutnih troškova. U platni limit je uključeno i socijalno osiguranje, premije, kao i utrošeni novac na pojačanja, zaključno sa provizijama za agente i amortizacija (proces postepenog umanjenja duga kroz plaćanje u ratama uvećanim za interes, umesto plaćanja odjedanput).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 09.09.2019
20:31

Naslov kaze "Ciji igraci su bolje placeni" a vi pisete o platnom limitu? Mislio sam da se radi o ukupnim platama koje se izdvajaju za igrace...