Da li je Zvezda izabrala pogrešnog napadača Slavije!? Olajinkin saigrač dao 12 GOLOVA U PET UTAKMICA!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.05.2023.
15:31
Izvor: Sportske.net

Ovaj momak igra u neverovatnoj formi!

EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Nedavno smo vam skrenuli pažnju na iskusnog napadača Slavije iz Praga Vaclava Jurecku koji je ušao u izvanrednu golgetersku seriju u finišu ove sezone, a od tada ne samo da nije posustao, već nastavlja u još žešćem ritmu!

Juče je Slavija na svom terenu savladala ekipu Slovackog koju smo jesenas dobro upoznali tokom mečeva sa Partizanom u Ligi konferencija.

Bilo je 4:0 za Slaviju, a sva četiri pogotka postigao je nezadrživi Jurecka - dva u prvom i dva u drugom poluvremenu.

Starter u ekipi Slavije bio je i budući igrač Crvene zvezde Piter Olajinka, koji je na terenu proveo 78 minuta, ali nije imao konkretniji statistički učinak kada su golovi ili asistencije u pitanju.

Vratimo se Jurecki.

On je svoju fenomenalnu seriju započeo 7. maja u utakmici protiv Bohemijansa, kada je Slavija na svom terenu slavila sa 6:0, a Jurecka je i tada bio četvorostruki strelac.

U porazu (3:2) od Sparte se nije upisao u strelce, ali je to nadoknadio već u sledećem kolu protiv Viktorije Plzanj, kada je postigao dva pogotka u pobedi od 2:1. Još dva gola postigao je početkom ove nedelje na gostovanju ekipi Sigme iz Olomouca, kada je Slavija trijumfovala sa 3:2, a onda je juče usledila kanonada protiv Slovackog.

Dakle - pet mečeva, 12 golova, a ako posmatramo celu Jureckinu sezonu, on je na 35 odigranih mečeva postigao čak 26 golova u svim takmičenjima, uz još pet asistencija.

Uz to, on je i najbolji strelac češkog prvenstva sa 20 postignutih golova, ispred Rezničeka iz Brna sa 19 golova.

Podsetimo, 29-godišnji Jurecka je prošlog leta baš iz Slovackog došao u Slaviju sa kojom ima ugovor do juna 2025. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke