Da vam je neko rekao, ne biste se verovali, "La Masija" ne može da se poredi sa Realovom "Fabrikom"!

Autor: Ivan Cvetković
subota 09.05.2020.
20:46
Izvor: Sportske.net

Stvari su se promenile.

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Kada se spomene omladinska fudbalska škola u Španiji, mnogima na pamet prvo padne Barselona.

Real je nekako uvek bio po strani, ali izgleda da se trendovi menjaju.

Dnevnik As je izbrojao čak 41 fudbalera u evropskim šampionatima koji su ponikli u Valdebebasovoj čuvenoj "La Fabriki".

Još 42 momka koja su ponikla u Realu nastupaju za klubove širom Primere.

Real je umnogome profitirao od prodaje svoje dece, pa španski dnevnik tvrdi da je upravo to jedan do razloga finansijske stabilnosti kluba sa Santijago Bernabeua.

Igrači poput Markosa Ljorentea, Morate i Hesea Rodrigeza doneli su veliku zaradu, a u prethodnih deset godina Real je prihodovao od prodaja igrača iz svoje škole čak 300 miliona evra.

Sve bolji rezultati mlađih kategorija i značajno ulaganje u omladinsku školu doveli su do toga da devet od 13 selekcija postane šampion u svojoj ligi prošle godine.

Kada se na to dodaju igrači koji su trenutno u prvom timu ili se očekuje da preuzmu ključnu ulogu u ekipi, nema sumnje da u "kraljevskom klubu" rade na pravi način kada su u pitanju mladi fudbaleri.

Kazino

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Tuesday, 12.05.2020
19:59

Barsina škola je propala kad su krenuli da kupuju igrače 100+ a da ne guraju svoje klince bar na klupu.

avatar
GoHardV3
Sunday, 10.05.2020
00:42

Koliko god Barselona forsirala Isaca Cuencu, Tella, Deluofeu-a, Haddadia, Puiga, Alenu pa sad i ovog Fati-ja a na kraju Puig u 22. godini ne moze jos debitovati, ovi zavrsili po ispodprosecnim timovima ili po pozajmicama, s druge strane samo Morata i Jese su doneli 130 miliona u kasi Reala, onda tek sada Hakimi najbolji desni bek bundeslige, Reguilon sa ocenom 8.2 na poziciji levog beka sto ga cini najbolje ocenjenim bekom primere uz Carvajala i Lodi-a. Llorente koji rusi Atletico na Anfieldu, Carvajal kao jedan od najbitnijih srafova, Raul de Tomas bio u top 5 strelaca lige prosle sezone, Vaskez odlican joker koji je odigrao kljucne uloge protiv Bajerna, PSG-a, Juventusa i Atletica u ligi sampiona i mnoogi drugi. A nijedan nije bio vestacki napumpan preko medija posle 2 gola na 10 nastupa kao na pocetku navedeni.

avatar
Mirjevac
Saturday, 09.05.2020
22:21

Taj laze, nije on to dobro proracunao, ako se sve to unazad racuna, pogledaj i preracunaj koliko samo dnas barca ima svojih mladdih da proda, koliko je vec prodala, koliko njenih igarju u barci? Taj je realov simpatizer, ali sta se moze i laz je dozvoljena da se pise!

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 09.05.2020
22:06

Real je uvek imao veću školu mladih igrača, tačnije više profesionalnih fudbalera je nastalo iz njihove škole... dok je LA Masija u poslednjih 20-ak godina dala cavija i družinu i igrače je ubacivala u prvi tim, dok je real prodavao većinu.

avatar
zeks
Saturday, 09.05.2020
20:49

To nije do skole,nego do umeca prodaje igraca. Florentino moze da predaje ovim klovnovima u upravi Barse