Del Boske ne gubi veru u Dijega Koštu

Autor: Beta Beta
utorak 10.11.2015.
21:55
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da će napač Čelsija Dijego Košta imati važnu ulogu u državnom timu, uprkos lošoj formi Brazilca u svom klubu.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Košta je prošle godine izabrao da igra za reprezentaciju Španije, a ne za Brazil i očekivalo se da će pružiti igre kakve je pružao u Atletiko Madridu i u prvoj sezoni u Engleskoj.

On je, međutim, za Španiju do sada igrao devet utakmica i postigao jedan gol i to u utakmici protiv Luksemburga (4:0), a slično igra ove sezone i za Čelsi, za koji je u 15 mečeva postigao tri gola.

Del Boske je u izjavi za britanski "Gardijan" rekao da Košta dobro radi i da je koristan ekipi i odbacio je tvrdnje da njegov stil ne odgovara igri španske reprezentacije.

On je nagovesto da će Košta biti jedan od trojice napadača koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kome će Španija pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu.

"Naša sredina terena je dobra na lopti, pa nam trebaju napadači koji će napraviti prostor, koji mogu dobro da se kreću, napadaju odbranu a to Dijego radi. Kako nam on može škoditi? Treba nam. Do sada s njim nismo imali mnogo sreće, ali nije tačno da ne odgovara našem stilu", rekao je Del Boske.

"Sada možemo da biramo između Dijega, Alvara Morate i Paka Alkasera. U principu, to su trojica napadača na koje u budućnosti računamo", dodao je on.

Španija će u petak u Alikanteu igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske, a četiri dana kasnije u Briselu protiv Belgije.

Del Boske je pozvao Koštu u tim za te utakmice, ali ga je prošlog meseca izostavio iz ekipe za mečeve protiv Liksemburga i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Götze - Return
Wednesday, 11.11.2015
00:34

Spanci su za mene neki 4,5 favoriti za titulu...Nemci su mi najbolji nakon njih Francuzi, onda Belgija pa tek onda Spanci , Italijani,Portugalci itd...

avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 10.11.2015
23:12

Ma kakav Kosta,bolje da pruzi priliku Alkaseru,ja bih pre vratio i Aduriza u reprezentaciji.

avatar
xman
Tuesday, 10.11.2015
23:48

Ja bih i dalje pozivao Toresa,nisam upucen je li ga pozvao za ove meceve,i racuna li uopste na njega?

avatar
ppera 1
Tuesday, 10.11.2015
23:12

Čak i kada je igrao dobro za klub igrao je loše za repku. Tačnije za repku nije odigrao niti jednu dobru utakmicu, pa me čudi na čemu Del Boske temelji poverenje u njega?

avatar
Stefaninho
Wednesday, 11.11.2015
03:47

Au burazeru kao nam sevaju minusi, Dalibor naporno radi :D

avatar
ppera 1
Wednesday, 11.11.2015
23:22

Neumoran je... :-) Svaki dan otvara nove profile (trenutno ima 22 profila) da nam lupa minuse i sebi pluseve. :D Granica je jedino dan koji traje 24 sata i nikako neće moći da ga produži na 25 sati, kako bi stigao da nam nalupa još koju hiljadarku minusa za danas... :D

avatar
Don Carlo
Wednesday, 11.11.2015
10:40
avatar
Ole Gunar Solšer
Tuesday, 10.11.2015
23:05

Stvarno očajno igra Kosta ove sezone, kada bi malo više razmišljao o fudbalu davao bi golove, a ne da razmišlja kako da provocira igrače.