DFB Pokal - Bajern težim putem do četvrtfinala, Koman presudio u Berlinu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.02.2019.
23:17
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke izborio je plasman u četvrtfinale Kupa (DFB Pokal), pošto je nakon produžetaka savladao Hertu u Berlinu.

Epa/Hayong Jeon
Epa/Hayong Jeon

Povezane vesti

Centralni događaj dana, kada su mečevi osmine finala nemačkog kupa u pitanju, bio je duel Herte iz Berlina i minhenskog Bajerna.

Rekorder po broju trofeja u nemačkom kupu (18) gostovao je na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu, a odluka o pobedniku pala je posle...

U regularnom toku susreta bilo je nerešeno 2:2 (1:1), a Bajern je golom Kingslija Komana u 98. minutu stigao do trijumfa (2:3) i plasmana u četvrtfinale.

Krenulo je sa uzbuđenjima već u drugom minutu. Karim Rekik kasni sa startom i ruši Leona Gorecku, ali sudija kažnjava žutim kartonom vezistu Bajerna iako je bilo jasno da se nije radilo o simuliranju.

Nepun minut kasnije Herta stiže do vođstva. Loša defanzivna postavka gostujućeg tima omogućila je Maksimilijanu Mitelštatu da dođe u povoljnu poziciju za šut što je i učinio i zatresao mrežu Svena Ulrajha.

Radost domaćeg tima trajala je kratko. Četiri minuta nakon pogotka plavo-belih Robert Levandovski požrtvovanom reakcijom u kaznenom prostoru protivnika omogućava Seržu Gnabriju povoljnu poziciju za udarac, a bivši fudbaler Arsenala "punom" tuče po lopti i šalje je u bliži ugao gola koji je čuvao Rune Jarštajn.

Strelac izjednačujućeg gola za Bajern nastavio je da teroriše odbranu Herte, ali je sredinom prvog dela u dva navrata Norvežanin na golu domaćeg tima izlazio kao pobednik i uspevao da sačuva mrežu.

Drugo poluvreme donelo je još dva pogotka, ali ovoga puta obrnutim redosledom u odnosu na prvi deo meča. Bajernu je samo četiri minuta bilo dovoljno da posle sjajne akcije "u trouglu" omogući Seržu Gnabriju poziciju iz koje nemački reprezentativac ne greši!

Da nije bilo greške Matsa Humelsa pitanje je da li bi Herta do kraja uspela da se vrati u meč, ali je upravo loša intervencija Bajernovog štopera omogućila Dejviju Zelkeu da stigne do lopte, obiđe Ulrajha i smesti loptu u mrežu za 2:2.

Rezultat postavljen u 67. minutu ostao je na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka, pa se kroz produžetke tražio poslednji učesnik četvrtfinala.

Odluka je pala u osmom minutu prvog produžetka. Još jednom je borbeni Levandovski vratio loptu u srce šesnaesterca, a tamo je Kingsli Koman bio najviši u skoku i glavom sproveo loptu u nebranjenu mrežu.

Nakon postignutog gola Bajern je dozvolio Herti da napadne svim silama i čekao šansu iz kontranapada. U nekoliko navrata bio je opasno po gol domaćeg tima, ali na kraju nije bilo nove promene rezultata.

Srpski internacionalac Marko Grujić odigrao je svih 120 minuta na večerašnjoj utakmici.

Plasman u četvrtfinale nemačkog Kupa večeras su pored Bajerna obezbedile ekipe Augsburga, RB Lajpciga i Šalkea.

DFB Pokal - 1/8 finala:
Hamburg - Nirnberg 1:0
Hajdenhajm - Bajer Leverkuzen 2:1
Šalke - Dizeldorf 4:1
Holštajn Kil - Augsburg 0:1
Herta - Bajern 2:3
Duizburg - Paderborn 1:3
Borusija Dortmund - Verder 3:3 (2:4 pen.)
RB Lajpcig - Volfsburg 1:0

Četvrtfinalni mečevi nemačkog Kupa zakazani su za 23. i 24. april, a finale je na programu 25. maja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 07.02.2019
00:32

bajern ja mislim će da osvoji kup ,a čemu služi var

avatar
Robert Lewandowski
Thursday, 07.02.2019
04:51

Nema vara u ovoj fazi DFB Pokala... Tek će od sledećeg kola biti vara! 💪

avatar
Mladen
Thursday, 07.02.2019
00:25

Bayern odigrao super utakmicu Humels katastrofa šta uradi i prošlu utakmicu isto ja ne znam šta se sa njim dešava. Mia San Mia ❤️