DRAMA - Veoma su blizu nove titule, a hoće li klub uopšte postojati sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.04.2020.
10:33
Izvor: Sportske.net

Dvostruka neizvesnost preti poznatom klubu.

EPA/JONATHAN BRADY
EPA/JONATHAN BRADY

Povezane vesti

Nedavno je iz Slovačke snažno odjeknula vest da se tamošnja Žilina gasi zbog teške finansijske krize, koju je pandemija koronavirusa dodatno produbila, a slične zabrinjavajuće vesti stižu i iz Slovenije.

Već mesecima unazad se najavljuje da će prvi čovek ljubljanske Olimpije Milan Mandarić da se povuče, on namerava da proda klub, ali novih zainteresovanih investitora nije bilo.

Onda je usledila pandemija koronavirusa, pa je tek sada teško očekivati da se neko javi sa novcem spremnim da uloži u Olimpiju, pogotovo posle Mandarićevih izjava da u prethodnih nekoliko godina od ovog posla nije imao nikakvu finansijsku korist, izuzev par osvojenih titula sa Olimpijom.

Ljubljančani su u trenutku prekida sezone bili na prvom mestu sa pet bodova više od prvog pratioca, ekipe Celja i nalazili su se na dobrom putu da osvoje titulu.

Možda im trofej bude priznat i bez nastavka takmičenja, ali iz nove Mandarićeve izjave za slovenački Dnevnik, postavlja se pitanje hoće li Olimpija uopšte postojati sledeće sezone.
-
Bonus 10

''Pokušaću da obezbedim novac da završimo ovu sezonu, ako je moguće. Mnogo toga zavisi od okolnosti na koje ja nemam uticaja. Sve više gubim nadu da će se pojaviti novi investitor. Ako ga ne bude, svi znamo šta to znači.

Ja više nemam energije niti entuzijazma, a potrošio sam i previše novaca. Vreme je da se oprostim. U svakom slučaju, s novom sezonom više neću biti na čelu Olimpije. To je definitivno'', naglasio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke