Džejmi Vordi - Preko trnja do zvezda

Autor: Boban Filipović
petak 22.05.2015.
15:39
Izvor: Sportske.net

Ogroman uspon u karijeri doskorašnjeg amaterskog fudbalera i problematičnog momka, koji je do pre tri godine igrao nižerazredni fudbal, krunisane su pozivom u reprezentaciju zahvaljujući odličnim igrama ove sezone u Premijer ligi.

Beta/AP Photo/PA, Daniel Hambury
Beta/AP Photo/PA, Daniel Hambury

Povezane vesti

Napadač Lester Sitija, Džejmi Vordi, dobio je poziv selektora 'Gordog Albiona' za utakmice protiv Republike Irske i Slovenije.

Vordi je do pre tri godine igrao u Konferenciji i na sebe je skrenuo pažnju dobrim igrama u Fletvud Taunu, gde je u sezoni 2011/12 postigao 31 gol, što je bilo dovoljno upravi tada drugoligaša, Lester Sitija, da reaguje. Dve godine po dolasku u tabor 'Lisica' domogao se velike scene i bio jedan od najzaslužnijih za promociju u Premijer ligu.

Ove sezone, borbeni napadač dao je ogroman doprinos opstanku Lestera u ligi postigavši četriri gola, ali je zabeležio i 8 asistencija, po čemu je najbolji asistent Lestera u ovoj sezoni. Takođe, bitan podatak je da je po broju asitencija iz igre on u vrhu engleskog fudbala, rame uz rame sa zvanično najboljim igračem Premijer lige ove sezone, Edenom Azarom.

Zanimljivo, svaki put je svoje saigrače spojio s golom iz 'otvorene igre'.

Sudeći po ovome, u nedostatku kvalitetnih napadača u zadnje vreme, i Hodžsonovom ustupanju Harija Kejna mladoj reprezentaciji, selektorov poziv u reprezentaciju je logičan sled dogadjaja i nagrada za Vordijeve dobre nastupe u poslednje vreme.

Jer, podsetimo da je Vordi bio jedan od ključnih igrača u sjajnoj rezultatskoj seriji 'Lisica' u finišu sezone koja im je donela opstanak u eliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke