Ejbraham oborio rekord star 60 godina - "Trica" Rome za brigu manje pred finale Lige konferencija

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.05.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Odličan meč Murinjovog tima.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Rome ubedljivo su savladali Torino u gostima sa 0:3 (0:2) u poslednjem kolu Serije A i na taj način su siguran učesnik Lige Evrope za narednu sezonu.

Od prvog momenta Roma je bila ta u čijim rukama je bila sudbina utakmice. Nametnuli su svoj tempo, održavali nivo igre i sa dva brza pogotka Tamija Ejbrahama rano stekla kapitalnu prednost.

Igrao se 32. minut kada je Ejbraham izveo čaroliju i još jednom demonstrirao da poseduje ogromno samopouzdanje ove sezone. "Bacio" je rivala na koleno u oba navrata, prvobitno štopera Zimu kada je lepo okončao akciju, a onda i sa penala golmana Berišu koji ga je dugo čekao.

Sa ta dva pogotka, Ejbraham je postao najbolji engleski strelac u jednoj sezoni Serije A ikada. Rekord je još od sezone 1961/62 držao Geri Hičens u dresu Intera.

Do kraja susreta, bio je viđen još jedan penal koji je u gol pretvorio Lorenco Pelegrini za ubedljivih 0:3, a moglo je biti i ubedljivije nakon svega.

Roma je ovom pobedom obezbedila učešće u Ligi Evrope naredne sezone pa će barem taj pritisak skinuti sa sebe uoči finala Lige konfernecija sa Fejenordom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke