Ekspresna reakcija iz Zagreba, Dinamo preuzeo bivši fudbaler Liverpula!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.04.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Da li ga prepoznajete?

GNK Dinamo Zagreb
GNK Dinamo Zagreb

Povezane vesti

Nakon što je Dinamo danas potvrdio da Ante Čačić više nije trener prve ekipe, vrlo brzo nakon toga je potvrđeno i kako će ga na toj poziciji naslediti Igor Bišćan.

Bišćan u Dinamo dolazi po prvi put kao trener nakon što je dres ovog kluba nosio od 1995. do 2000. i potom od 2008. do 2012. godine. U Dinamu je Bišćan i završio igračku karijeru.

Ubrzo zatim započeo je trenersku karijeru u Rudešu, potom se preselio u ljubljansku Olimpiju i nakon toga je radio u Rijeci.

Poslednji Bišćanov posao bila je selektorska dužnost u hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine koju je odveo na ovogodišnje Evropsko prvenstvo.

Ali, Bišćan neće dočekati odlazak na prvenstvo kom su domaćini Rumunija i Gruzija već preuzima Dinamo kog će voditi odmah ove subote u prvenstvenom duelu protiv Lokomotive.

Na njegovu poziciju selektora Hrvatske U21 najavljuje se kako će doći Ivica Olić koji je dosad radio u stručnom štabu Zlatka Dalića, selektora seniorske reprezentacije Hrvatske.

Bišćan preuzima Dinamo u teškom trenutku jer je klub nanizao vrlo loše rezultate u prvenstvu, a uz to je tokom ove nedelje ispao u polufinalu Kupa od Šibenika. Uprkos slabom nizu rezultata Dinamo u prvenstvu i dalje ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Osim u Dinamu, Bišćan je uspešnu igračku karijeru sagradio kao fudbaler Liverpula i Panatinaikosa, a u hrvatskoj reprezentaciji je skupio petnaest nastupa uz jedan pogodak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke