Epilog haosa u Napulju - uhapšena osmorica navijača Napolija i Ajntrahta!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.03.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Italijanska policija uhapsila je osmoricu fudbalskih navijača zbog nasilja pre i posle utakmice između Napolija i Ajntrahta u revanšu osmine finala Lige šampiona.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Napoli je sinoć na svom terenu u revanšu osmine finala Lige šampiona pobedio Ajntraht sa 3:0 i ukupnim rezultatom 5:0 se plasirao u četvrtfinale.

U današnjem saopštenju policije navodi se da su uhapšena petorica navijača Napolija i trojica navijača Ajntrahta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Navijačima iz Frankfurta bilo je zabranjeno da prisustvuju revanšu zbog nereda koji su napravili u prvoj utakmici, ali su oni ipak doputovali u Italiju.

"Nemoguće je da i dalje sve ovo gledamo u 2023. godini. To je loše za grad i loše za fudbal. Ljudi dođu, unište i onda odu, to nije dobra stvar, žao nam je što gledamo te stvari", rekao je odbrambeni igrač Napolija Žuan Žezus.

Tokom nereda povređena su šestorica policajaca.

Policija pokušava da identifikuje 470 navijača nemačkog kluba koji su ostali u gradu i analizira fotografije kako bi ustanovila odgovorne za nerede, rekao je gradski čelnik zadužen za bezbednost Napulja Alesandro Đulijano.

Neredi su počeli u sredu popodne i nastavili su se posle utakmice. Navijači su bacali dimne bombe, baklje, stolice, flaše i metalne šipke na policiju, koja je bacila suzavac.

Italijanski mediji snimili su navijače Napolija kako gađaju autobuse koji su prevozili navijače Ajntrahta.

Gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi osudio je nasilje, a žaljenje zbog incidenata izrazio je i član uprave nemačkog kluba Filip Reške.

Zbog nereda na prvoj utakmici dva kluba u februaru, uhapšeno je devet osoba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke