FA kup - Siti "petardom" ispratio Barnli, "Vukovi" umalo izbegli bruku!

Autor: Ivan Cvetković
subota 26.01.2019.
17:58
Izvor: Sportske.net

Šruzberi nije uspeo da stigne do senzacije, iako je imao dva gola prednosti.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

U terminu od 16 sati, danas je odigrano osam utakmica četvrte runde engleskog FA kupa.

Mančester siti je očekivano lako slavio protiv Barnlija sa 5:0. Goste je "otključao" Gabrijel Žezus u 23. minutu, a potvrda trijumfa "Građana" usledila je u drugom poluvremenu. Golovima Bernarda Silve u 53. i Kevina De Brujnea osam minuta kasnije, ekipa Pepa Gvardiole je praktično potvrdila plasman u osminu finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. U 73. minutu, nesrećni Long je autogolom povisio prednost Sitija, da bi konačan rezultat postavio Serhio Aguero pogotkom u 85. minutu sa penala.

*Vulverhempton nije uspeo da eliminiše trećeligaša Šruzberi taun u gostima pošto je na kraju bilo 2:2. Povela je domaća ekipa u 47. minutu preko Grega Dohertija, a prednost je udvostručio Luk Voterfol u 71. Ekipa Espirita Santa je uspela da smanji prednost preko Raula Himeneza četiri minuta kasnije, a spas premijerligašu je stigao u liku Meta Doertija u trećem minutu nadoknade vremena.

U susretu premijerligaša, bolji je bio Votford koji je slavio u Njukaslu sa 2:0. "Stršljenovi" su poveli u 61. minutu preko Andrea Greja, a konačnih 2:0 postavio je Isak Sakses u 90. minutu utakmice.

*Brajton je na vom terenu remizirao protiv Vest Bromvič Albiona bez pogodaka.

Ostali rezultati:

Donkaster - Oldam 2:1

Midlzbro - Njuport 1:1*

Portsmaut - KPR 1:1*

Svonsi - Džilingem 4:1

*U slučaju nerešenog ishoda, rivali će odigrati još jednu utakmicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke