Gazda Čelsija kupuje i tim u francuskoj Ligi 1!

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.03.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Plan mu se uskoro može ostvariti.

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Vlasnik Čelsija, američki biznismen Tod Boli, planira da kupi francuskog prvoligaša Strazbur, piše "Gardijan".

Ne žali Tod Boli novac od trenutka kada je ušao na kapiju "Stamford bridža". U dva prelazna roka Čelsi je potrošio preko pola milijarde evra na transfere i ono što očekuju u skorije vreme jesu uspesi. Za sada nema nagoveštaja da će se oni događati, imajući u vidu rezultate, ali neophodno je vreme da se sve kockice slože.

Do tada, Boli gleda i druge poslovne poduhvate. Naime, budući da UEFA planira da smanji restrikcije kada je vlasništvo više klubova od strane iste osobe u pitanju, Boli je odlučio da krene u poteru za još jednim evropskim timom.

Pokušao je da kupi Lion - francuski velikan je odbio. Isto je probao i sa Bordoom i Sošoom, koji su takođe dali identičan odgovor. Ali, pokucao je na vrata Strazbura i ona su se otvorila.

Ideja je da Strazbur bude odskočna daska za Čelsijeve talente koji bi imali minutažu u seniorskom fudbalu i to u jednog od liga petice. Slično posluju i brojni drugi klubovi. Red Bul to radi sa Lajpcigom, Salcburgom, Njujorkom... Siti grupa koja drži Mančester siti takođe poseduje mrežu klubova... Slično planira da učini i Njukasl.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke