''Genijalan'' izum UEFA, znate li protiv koga će igrati Spartaks posle poraza od Zvezde? Treće kolo već na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.07.2018.
17:44
Izvor: Sportske.net

Znate već da je UEFA ovog leta napravila određene izmene u sistemu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a te promene možda najbolje dolaze do izražaja na primeru Spartaksa.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Podsetimo, kada je 19. jula UEFA obavila žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, istog popodneva, par sati kasnije, obavljen je još jedan, koji se ticao i Zvezde i Spartaksa.

Bio je to žreb parova za drugo kolo Lige Evrope, od ekipa koje ispadnu iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa su tada kuglice ''spojile'' par Zvezda/Spartaks sa parom La Fiorita/Linkoln, o čemu smo tada pisali OVDE.

Dakle, sada kada smo dobili rasplet u tim dvobojima, Spartaks posle poraza od Zvezde nastavlja takmičenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a tamo će mu rival biti - La Fiorita iz San Marina!

Bez obzira na skroman kvalitet letonske ekipe, jasno je da će biti veliki favorit protiv predstavnika San Marina i da je Spartaksu praktično širom otvoren plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ono najbolje tek sledi - kako je La Fiorita uopšte došla do drugog kola kvalifikacija za LE?

Ekipa iz San Marina bila je jedna od učesnica preliminarne faze kvalifikacija za Ligu šampiona i tamo je ispala u polufinalu od Linkolna sa Gibraltara, koji je kasnije u finalu tog takmičenja izgubio od Drite, predstavnika tzv. Kosova.

Kao ''nagradu'' za ispadanje u polufinalu preliminarne faze kvalifikacija za LŠ, La Fiorita je PRESKOČILA prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i DIREKTNO se našla u žrebu za drugo kolo. Isti je slučaj i sa pomenutim Linkolnom, koji je bar stigao do finala preliminarne runde kvalifikacija za LŠ.

Linkoln će se u drugom kolu kvalifikacija za LE sastati sa ekipom TNS, predstavnikom Velsa, koji je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od makedonske Škendije (0:5, 4:0).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ja opet Ja
Wednesday, 18.07.2018
19:30

Super je sve to nego sto ja nista razumeo nisam 🤣

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 19.07.2018
11:36

dobro dosao u klub

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 18.07.2018
18:58

Ja bar priznam da nisam dovoljno pametan da polovim ove Uefa propozicije

avatar
Roj Kin 16
Wednesday, 18.07.2018
17:48

Pročitam ovo, pogledam u plafon, odlučim da sačekam žrijeb za grupnu fazu u avgustu...

avatar
-SCG-CG
Wednesday, 18.07.2018
17:46

Treba povatat ovo