Grupa A - Arda Turan srušio Juve, Grci zaleđeni u Švedskoj!

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.10.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Atletiko iz Madrida u finišu uspeo da stigne do pobede protiv Juventusa, Malme savladao Olimpijakos pa sva četiri tima imaju po tri boda nakon dva odigrana meča.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Prava dosada na "Kalderonu" u prvom poluvremenu. Atletiko je prepustio igru Juventusu koji iz poseda nije uspeo da napravi ništa. Mnogo prekršaja, mnogo prigovaranja, svega je bilo osim igre. Atletiko je imao jednu šansu posle greške Vidala, Mandžukić je šutirao, Bufon odbio loptu.

Juventus je napravio još manje pred golom, samo jednom se Pogbi ukazala šansa, ali nije bio Francuz precizan.

Suviše malo, evropski derbi večeras je razočarao u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu ista slika, doduše Atletiko je bio ofanzivniji, imali su jedan bolji period u igri kada je Kaseresa lopta pogodila u ruku. Tražili su domaći penal, ali Brih je odmahnuo rukom.

Posle se sve vratilo u kolotečinu, ali kada se činilo da stvari idu na ruku Juventusu, Atletiko je poveo. Huanfran je prošao po boku, centrirao, Arda Turan zahvatio loptu pored nemoćnog Bufona, igra šaha se Simeoneu isplatila, 1:0.

Juve je mogao da izjednači, akcija Pereire i Lihštajnera, Raul Garsija je umalo savladao svog golmana Moju.

Do kraja se Atletiko branio, Alegri je uveo i Moratu kao trećeg špica, onda i Đovinka, Italijani su tražili penal kada je povučen Ljorente, ali ponovo se sudija nije oglasio.

Na kraju minimalac Atletika u lošem meču, ali Juventus sa ovakvom bezidejnošću i nije zaslužio više, mnogo im je nedostajao Pirlo.

Gol možete videti ovde.

Olimpijakos je pretio u Malmeu, probali su Kasami, naš Milivojević, Botia, ali je Olsen bio odličan. Malme je imao šansu preko iskusnog Rozenberga, a u finišu prvog poluvremena najpoznatiji igrač švedskog prvaka je iskoristio početničku grešku grčke odbrane i savladao Roberta pa je domaćin pomalo neočekivano poveo sa 1:0.

U nastavku Grci su pokušavali, ali nisu uspevali da se vrate u meč, kao da ih je gol presekao. Mitroglu je imao najbolju priliku, ali je Rozenberg drugim golom dotukao grčkog šampiona.

Atletiko - Juventus 1:0
Malme - Rozenborg 2:0

U grupi A će biti više nego zanimljivo, sada sva četiri tima imaju po 3 boda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke