Grupa C - Boašov Zenit bez rešenja za ''Kneževe''

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.10.2014.
19:51
Izvor: Sportske.net

Prva večerašnja utakmica drugopg kola Lige šampiona odigrana je u Sankt Petersburgu, gde je domaći Zenit podelio bodove sa Monakom.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Podsetimo, obe ekipe su u večerašnji duel ušle posle pobeda u prvom kolu, ali večeras na stadionu ''Petrovski'' pobednika nije bilo.

Meč je zavrpen bez golova, rezultatom 0-0, pa će Zenit i Monako i posle drugog kola ostati na deobi prvog mesta sa po četiri osvojena boda.

Tokom prvogšpoluvremena, za nijansu opasniji bili su gosti. Dimitar Berbatov je već posle tri minuta igre imao prvu priliku, ali se istakao golman domaćih Lodigin. Ipak, najveća opasnost u prvih 45 minuta pred golom Zenita viđena je u 44. minutu, kada je Lukas Okampos ispalio ''projektil'' sa ivice kaznenog prostora, gađao je pod prečku, ali je Lodigin uspeo da zakači tu loptu i nekako je izbije u korner.

U nastavku, domaći su postali nešto konkretniji, pretio je Rondon u par navrata, ali sve je to bilo nedovoljno da se savlada večeras sigurni golman Subašić.

Sam finiš meča obeležio je i ''nokdaun'' u kome se našao fudbaler Monaka, iskusni Portugalac Rikardo Karvaljo, koga je rezervista domaćih Keržakov iz neposredne blizine snažnim udarcem pogodio u glavu, ali je posle ukazane pomoći Karvaljo, srećom, uspeo da se oporavi i odigra svih 90 minuta.

Drugo kolo u Grupi C kompletiraće Leverkuzen i Benfika, koji će pokušati da osvoje prve ovosezonske bodove u Ligi šampiona.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke