Grupa E - Engleski marš ka EP!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.03.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

U grupi E odigrana su sva tri meča, a već se nazire da će Engleska naredne godine učetvovati na EP u Francuskoj. Hari Kejn debitovao golom za reprezentaciju.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Potpuna dominacija reprezentacije Engleske u meču protiv Litvanije, nisu dozvolili rivalu da postigne niti jedan gol, dok su uspeli da "terorišu" golmana gostiju postigavši čak četiri gola.

Krenulo je u 6. minutu sa golovima.

Dani Velbek je odlično prošao po desnoj strani, uputio sjajan šut ka golu, a nakon odbijene lopte golmana gostiju odlično je glavom reagovao Vejn Runi i postigao pogodak za 1:0 za reprezentaciju Engleske.

Napadali su Englezi, nisu dali Litvancima da "dišu", a onda je usledio još jedan pogodak, u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Bio je to karambol nakon šuta sa leve strane, lopta je pogodila Velbeka i završila u mreži - 2:0 u najgorem trenutku za goste iz Litvanije.

Igrao se 58. minut kada je sve rešeno na ovoj utakmici.

Centrirao je sa desne strane Vejn Runi, a sjajno je reagovao Sterling koji sa samo dva metra šalje loptu u mrežu za 3:0.

Hari Kejn je samo potvrdio pobedu nakon samo 80 sekundi provedenih u dresu Engleske, Sterling je napravio šou po levoj strani, uputio centaršut, a napadač Totenhema je postigao svoj prvi gol za reprezentaciju na svom debiju.

Golove pogledajte OVDE.

Slovenija je, po očekivanju, savladala bez ikakvih problema reprezentaciju San Marina, jednu od najslabijih u ovim kvalifikacijama za EP u Francuskoj naredne godine.

Golove za Sloveniju su postigli Iličić, Kampl, Struna, Novaković, Lazarević i Branko Ilič, fudbaler Partizana.

Takođe, sigurni su bili i Švajcarci koji su sa 3:0 savladali ekipu Estonije, a golove za ekipu iz centralne Evrope postigli su Šaf, Džaka i Segerović.

Dakle, stanje u ovoj grupi nakon pet kola izgleda ovako:

Engleska 15
Slovenija 9
Švajcarska 9
Litvanija 6
Estonija 4
San Marino 1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke