Gvardiola: "Moramo da pobedimo sve do kraja"

Autor: Boban Filipović
petak 05.05.2017.
16:09
Izvor: Sportske.net

Katalonac je otkrio recept za plasman 'Građana' u Ligu šampiona.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Pep Gvardiola svoju debitansku sezonu u Premijer ligi neće baš pamtiti po dobrom jer će ona biti prva u njegovoj trenerskoj karijeri bez ijednog trofeja, ali bi koliko-toliko mogao da je spase ako njegova ekipa završi među četiri prvoplasirane na tabeli.

To neće biti ni malo laka misija, Mančester Siti je trenutno četvrti na tabeli, ima samo bod više od gradskog rivala Junajteda i šest više od Arsenala, koji ima i meč manje. Trećeplasirani Liverpul mu beži tri boda uz meč više, i objektivno posmatrano treće mesto je maskimum koji može da se izvuče.

Pep Gvardiola smatra da je to moguće, ali da je uslov da se dobiju preostale četiri utakmice.

"Ako pobedimo sve do kraja igraćemo Ligu šampiona sledeće sezone. Mislim da bismo u tom slučaju završili kao treći." izjavio je menadžer 'Građana'.

On je potvrdio da Klaudio Bravo neće biti spreman da brani do kraja sezone zbog povrede koju je doživeo u gradskom derbiju protiv Mančester Junajteda, tako da će na među stativama biti Vili Kabaljero.

Siti ima prilično lak raspored, u naredna tri kola će grati na svom 'Etihadu' protiv (redom) Kristal Palasa, Lestera i Vest Bromvič Albiona, a u poslednjem gosuje Votfordu na 'Vikaridž Roudu'.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kibox
Saturday, 06.05.2017
08:21

Lak raspored? Kristal Palas koji je svim velikima uzeo bodove, Lester koji je poboljšao formu i ogra dobro protiv jačih i OK, Votford nema za šta da igra, ali nisu ni oni od juče.

avatar
Max 20 karaktera
Friday, 05.05.2017
20:23

Da je u pitanju tesna situacija za Lester, Kristal Palas i WBA onda bi morali dooobro da se potrude,nisu to ekipe za potcenjivane nikako. Ali posto su prebrinuli opstanak ocekujem pobede Sitija

avatar
PepGuardiola-Im back
Friday, 05.05.2017
16:26

Pa pobijedicemo ako neki igraci budu davali svoj maksimum i ako budu igrali najbolje sto mogu.Tu se prije svega misli na KDB-a.

avatar
Milan Petrovic1
Friday, 05.05.2017
16:22

Kristal Palas i Lester nisu uopste laki protivnici, naravno Siti je favorit ali bez obzira.

avatar
Friday, 05.05.2017
16:12

ako vi pobedite sve do kraja treba vam dat titulu