Hanoveru derbi, golman "zakopao" Štutgart

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.12.2016.
22:47
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 16. kola nemačke Cvajte ujedno je bila i derbi kola, a ekipa Hanovera uspela je da savlada Štutgart zahvaljujući "poklonu" golmana domaćeg sastava.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri Štutgarta izgubili su lidersku poziciju na tabeli nemačke Cvajte nakon što su u poslednjoj utakmici 16. kola poraženi na domaćem terenu od Hanovera.

Derbi susret na "Mercedes-Benz Areni" završen je pobedom gostujuće ekipe rezultatom 2:1 (1:1) i to zahvaljujući trenutku "pomračenja svesti" koje je golman Štutgarta doživeo u poslednjim trenucima utakmice.

Vodeći pogodak za "Švabe" postigao je Simon Terode u 12. minutu susreta, ali su gosti vrlo brzo stigli do izjednačenja preko Martina Harnika.

Utakmica bi sasvim sigurno bila okončana podelom plena, ali je na tri minuta pre kraja regularnog toka susreta Mičel Lagerak doživeo "pomračenje svesti" pa je goste častio drugim golom koji im je doneo tri boda.

Hanover je trijumfom nad Štutgartom uhvatio priključak za večerašnjim rivalom i vodećim Braunšvajgom koji ima bod više u odnosu na drugoplasirane "Švabe".



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke