Haos u Engleskoj - Počela hapšenja fudbalskih radnika, na udaru dva kluba!

Autor: Milovan Longinov
sreda 26.04.2017.
11:32
Izvor: Sportske.net

Vest dana u Engleskoj.

Epa/Tim Keeton
Epa/Tim Keeton

Povezane vesti

Fudbalski klubovi Njukasl i Vest Hem nalaze se pod istragom zbog sumnje da su vršili ilegalne radnje na tržištu, kao i u svojim poslovanjima.

Stadioni Sent Džejms Park i London našli su se na poternici, dok je direktor Njukasla Li Čarnli uhapšen.

On je bio ključni čovek tokom režima Majka Ešlija, a tereti se za sumnjiva poslovanja iz 2016. godine u iznosu od 70 miliona funti.

Službena lica upala su danas na pomenuta dva stadiona u Engleskoj, a pored direktora Njukasla, pominje se da su uhapšeno je još nekoliko fudbalskih radnika zbog sumnji da su sudelovala u ilegalnim radnjama, neplaćanju taksi i proneveri novca.

U saopštenju poreske policije navodi se da je ovaj postupak poruka svima koji ne plaćaju takse i obavaljaju svoje dužnosti, da će snositi posledice i biti izvedeni pred sud.

Što se tiče Vest Hema, poreska policija je upala na stadion u jutarnjim satima, a pod istragom su aktivnosti na tržištu, sumnjivi ugovori sa fudbalskim agentima.

Podsetimo da je Njukasl ranije ove nedelje obezbedio povratak u Premijer ligu i da ovo svakako nije najbolji trenutak za probleme sa porezima.

Spekuliše se da bi masovna istraga fudbalskih radnika mogla da se proširi i na ostale engleske klubove, a ostaje da vidimo kakve će biti konsvekvence i eventualne kazne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dadan
Wednesday, 26.04.2017
12:09

Kad se samo sjetim da su u Vest Hemu igrali Tevez i Maskerano i to stigli u paketu za male pare..... Nema sanse da je legalno.

avatar
BajaPapaja
Wednesday, 26.04.2017
12:09

Pa to im je genetski. Kroz celu istoriju su isli na prevaru (ne mislim na fudbal). Nema nacije koja voli Engleze osim njih samih. Sve sto su stvorili, stvorili su licimerjem i prevarom, a i mi smo to u nekoliko navrata itekako osecali na svojoj kozi. Tako da nemojte da budete iznenadjeni, jedini razlog zasto se daleko vise ne hapse jer jer oni svoje lopove cuvaju, a i toliko su jaki pa se mnogo i pitaju.

avatar
_mladen_
Wednesday, 26.04.2017
12:55

A kod nas sve posten do postenog, prvo da pogledamo nase dvoriste, pre nego sto pljujes drugog.

avatar
_mladen_
Wednesday, 26.04.2017
14:47

Pa znaci mi treba da budemo kao ti sto nas pljuju? Hoces to da kazes? Ja sam samo rekao, nema potrebe takvi da budemo, treba da gledamo samo sebe.

avatar
M_85
Wednesday, 26.04.2017
14:00

Nas pljuju drugi vise nego sto treba. Ne moramo i mi sami da se pljujemo.