Hrvatski ''večiti derbi'' trajao 105 minuta, Dinamo na najbolji način overio novu titulu!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.05.2022.
22:12
Izvor: Sportske.net

Dinamov šlag na tortu...

GNK Dinamo Zagreb/Pixell
GNK Dinamo Zagreb/Pixell

Povezane vesti

Iako je ove sezone borba za titulu bila neizvesnija nego ranije, Dinamo iz Zagreba je nastavio dominaciju u Hrvatskoj.

''Modri'' su osvojili ukupno 23, a petu uzastopnu titulu prvaka, što je bilo poznato i pre poslednjeg kola, ali su Zagrepčani imali veliki motiv da sezonu završe pobedom nad najvećim rivalom i novim vicešampionom Hajdukom iz Splita.

U tome je ekipa Dinama i uspela, slavila je na kraju sa 3:1 i sezonu završila sa 79 bodova, sedam više od drugoplasiranog Hajduka.

Na vodeći gol Dinama čekalo se do 63. minuta, kada je Bruno Petković zatresao mrežu Splićana. Izgledalo je da će taj gol odlučiti pobednika, ali su se u nadoknadi vremena raspucali i jedni i drugi.

Zbog nešto dužeg prekida u drugom poluvremenu, utakmica je produžena za deset minuta, ali je ta nadoknada vremena na kraju dostigla i 15 minuta zbog VAR provere posle trećeg gola Dinama.

Prvo je Hajduk u četvrtom minutu nadoknade izjednačio golom Marka Livaje, ali je ostalo dovoljno vremena da Dinamo uzvrati. To je u desetom minutu nadoknade učinio Mislav Oršić na asistenciju Baturine, a upravo je Baturina na asistenciju Menala postavio konačnih 3:1 u poslednjim sekundama meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke