I posle "Fudbal Menadžer" nije realan!? Kako je Linkoln onda srušio stogodišnji rekord?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 19.02.2017.
10:21
Izvor: Sportske.net

Pobeda amatera znači i prvi put za više od jednog veka da je tim koji dolazi van ligaškog sistema takmičenja u top 8 u kupu. Evo šta im je pomoglo...

Martin Rickett/PA via AP
Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Linkoln Siti je tema dana u Engleskoj.

Klub koji je praktično od starta veka ispod profesionalnog nivoa takmičenja, uspeo je da stigne do četvrtfinala kupa.

Oni su time ponovili uspeo Kvins Park Rendžersa iz 1914. koji se dokopao top 8 faze, iako je bio amaterski klub.

Bilo je fantastično videti oko 3000 navijača Linkolna kako slave juče na stadionu Barnlija, jednog od najboljih domaćina Premijer lige.

Uspeli su nemoguće, golom Šona Radžeta u 89. minutu su eliminisali favorizovanog domaćina. Nijednog trenutka nisu bili u podređenom položaju, isprsili su se pred Barnlijem, nisu popustili ni kada je Džoj Barton u svom stilu napravio incident.

"Voleo bih sa se ova utakmica nikad ne završi, ni ovo slavlje"
, izustio je Deni Kovli, menadžer Impsa.

On i brat, inače navijači Vest Hema, vode ovaj tim, koji za par dana mora da se vrati u realnost, igra protiv Nort Feribija u ligi.

Braća Kovli inače analiziraju rivale igrajući "Fudbal Menadžer", pa je ovo trijumf njihovog pristupa.

Deni je stariji, uvek je bio uzor, svom bratu i pomoćniku Nikiju. Glavni trener je ozbiljniji, žena mu zamera što kasno dolazi noću iz kluba, ali je veoma posvećen, iako je njegov klub amaterski.

Igrači su, pa znate one priče, jedan je želeo da bude rok zvezda, neki su prijatelji sa braćom Kovli, neki su na pozajmici iz većih klubova poput Džoa Varda koji je igrač Brajtona. Upravo je Linkoln na putu ka četvrtfinalu između ostalih eliminisao Brajton.

Nejtan Arnold je frizer, Bredlija Vuda zezaju da je surov prema rivalima jer ima težak život pošto je rano oćelavio, Šon Radžet koji je dao istorijski gol drži mnoge rekorde u teretani u Linkolnu.

I tako dalje, ali to je magija FA kupa.

Dakako, uz malu pomoć tehnologije, odnosno "Fudbal Menadžera".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ayrton Senna
Sunday, 19.02.2017
14:15

Prvi su na tabeli u Nacionalnoj ligi i verovatno će sledeće sezone igrati u Ligi dva, što znači da braća Kovli rade odličan posao i da će mnogi uskoro postati profesionalci.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 19.02.2017
13:40

Jedna od najrealnijih igrica ikada to sto se ponekad desi promasaj to je normalno

avatar
Carina_11303
Sunday, 19.02.2017
12:35

Mozda nece u premijer ligu, verovatno ni u Cempionsip, ali sigurno ce par igraca sledece sezone u treceligaski fudbal. Fudbalska asocijacija treba da ih časti gostovanjem budućem šampionu u sledećem kolu.

avatar
King Didier Drogba
Sunday, 19.02.2017
13:57

Ulaze u cetvrtu ligu sledece sezone.

avatar
Milance Barselonista
Sunday, 19.02.2017
12:23
avatar
HHadzimontagic
Sunday, 19.02.2017
12:09

Zelim da Linkoln igra protiv Celzija ili Junajteda, hocu da se smijem Celziju i Junajtedu kako se brane i cekaju kontre kontre i samo kontre, a sta ako Linkoln ne grijesi i nema kontri. Samo me strah kad Murinjo ode prije poluvremena u slacionicu da ne postavi crnu magiju igracima Linkolna.

avatar
AfricaLoF
Sunday, 19.02.2017
13:03

Da li si ti ikada gledao Celsi ili Junajted ? Takodje, da li si svestan toga, koji je Celsi na tabeli i kakav fudbal neguje? Isto vazi i za Junajted. Jedino cemu se svi koji procitaju tvoj komentar mogu nasmejati, jeste istrajnost u pisanju komentara bez argumenata. Zapitaj se zasto vise niko skoro ne reaguje na tvoje komentare, vec po ustaljenom nacinu funkcionisanja dislajkuju. Dva i po meseca nisam bio deo ovog portala, dok se u tebi, ocigledno, nista nije promenilo.

avatar
Klaudio Kanidja
Sunday, 19.02.2017
15:15

Opet ti Hadzimontaslino

avatar
HHadzimontagic
Sunday, 19.02.2017
11:59

Premijer ligasima treba zabraniti da igraju u LS i LE. Treba im staviti da igraju protiv ovih boranija ekipa, dokle naprave razliku na terenu. Murinjo bi iznenadio Linkoln, on bi se zatvorio i cekao iz kontre. Gdje su oni sto su htjeli da me objese, zato sto kritikujem Rudare i Drvosece

avatar
Filip MUFC
Sunday, 19.02.2017
12:43

Zabranite ovom liku da komentariše.Nikad ništa pametno nije napisao.

avatar
indija durot
Sunday, 19.02.2017
11:27