Inter "pod lupom" zbog transfera!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.12.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Problemi za Inter...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbalski klub Inter iz Milana saopštio je danas da će biti predmet "preliminarne istrage" o mogućim finansijskim prevarama u slučaju transfera igrača.

Inter, aktuelni šampion Italije, precizirao je "da je dostavio potrebnu dokumentaciju u vezi sa transferima igrača tokom sezona 2017/2018 i 2018/2019" na zahtev milanskog javnog tužilaštva, koje je izvršilo pretres u sedištu kluba.

U okviru ove "preliminarne istrage" tužilaštvo želi da "proveri nepravilnosti prijavljivanje finansijske dobiti" ostvarene prodajom igrača, objašnjava Inter.

Pretres u Interu usledio je mesec dana nakon što je tužilaštvo u Torinu pokrenulo istragu protiv Fudbalskog kluba Juventus. Tužilaštvo sumnja da je klub iz Torina prikazao lažne informacije investitorima i da su prikazali fakture za nepostojeće transakcije.

Unazad nekoliko godina mnogi posmatrači ukazuju na zloupotrebu pravne prakse u cilju vršenja "lažnih razmena", odnosno unakrsne prodaje igrača izmedju dva kluba. Tada malo novca završava u klubovima, ali se transakcije odmah prikazuju kao finansijska dobit, što omogućava poboljšanje finasijskog učinka.

Istragu je pokrenula i sama Italijanska fudbalska federacija kako bi pokušala da spreči finansijske zloupotrebe.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke