Preskup kiks Zalevskog, Lautaro to ne prašta - Inter odneo bodove iz Rima

Autor: Mladen Heleta
nedelja 20.10.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Šampion ne da Napoliju da odmakne.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savladali su Romu u gostima sa 1:0, u derbiju osmog kola Serije A.

Gol odluke na "Olimpiku" postigao je Lautaro Martinez u 60. minutu.

Šampion Italije je na taj način izbio na drugo mesto na tabeli sa 17 bodova, što je dva manje od lidera Napolija, jedan više od trećeplasiranog Juventusa i tri više od Milana, koji je četvrti.

Roma je tek 10. sa 10 bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme u Rimu bilo je za zaborav, dok je drugo donelo bolji fudbal, više dinamike, a na kraju krajeva i taj pobedonosni pogodak.

Inter je bio opasniji tim u nastavku, a bolju igru je materijalizovao u tom 60. minutu.

Roma je tada izvela korner, a nakon što je golman Zomer boksovao loptu, ona je došla u posed Zalevskog, koji je napravio katastrofalnu grešku i onda izgubio duel sa Fratezijem. 

Italijanski reprezentativac, koji je u 12. minutu zamenio povređenog Čalhanoglua, je sa svoje polovine pokrenuo munjevitu kontru Intera, vukao loptu sve do linije šesneaesterca, na vreme proigrao Lautara Martineza, koji je dolazio u punom trku, a lukavi Argentinac ovakve prilike ne propušta. Raspalio je sa nekih 14 metara i "proparao" mrežu iza nemoćnog golmana Mileta Svilara, za 0:1.

Roma se otvorila po primljenom golu, ali je tako i ostavila puno prostora Interu za brze tranzicije. 

Koristili su gosti tu činjenicu maksimalno, stvorili nekoliko ozbiljnih šansi, ali je Svilar bio sjajan posle udaraca Tirama, Damfrisa i Dimarka i sačuvao je priliku svom timu da u finišu nekako dođe do boda.

Nije Roma u tome uspela, iako je Zomer u 95. minutu morao da uloži maksimalni napor da ukroti šut Sulea, pa je Inter odneo tri jako važna boda u šampionskoj trci i po četvrti put zaredom pobedio Romu u gostima.

Inter u sledećem kolu čeka "Derbi Italije" protiv Juventusa u Milanu, a Roma će gostovati Fiorentini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke