Juve pobedio, Dortmund se uzda u "Žuti zid"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 24.02.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Na kraju 2:1 za Italijane, Morata čovek odluke, Kjelini poklonio nadu Nemcima. Sve je otvoreno, u nastavku Juventus propustio par šansi da stigne do ubedljivijeg trijumfa.

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Počelo je žestoko, probao je Imobile protiv bivšeg kluba, svaki njegov dodir sa loptom navijači Juventusa su ispratili zvižducima.

Sjajna atmosfera na "Areni" koja je eksplodirala u 13. minutu.

Konta Juventusa, Morata je protutnjao po levoj strani, ubacio u peterac, Vajdenfeler odbio loptu, Tevez je na pravom mestu, Argentincu nije bilo teško da je ćušne u mrežu 1:0.

Ali, samo pet minuta trajala je radost domaćih, velika greška Kjelinija, okliznuo se iskusni štoper, Rojs je sam ispred Bufona, hladnokrvno pogađa sam ugao, 1:1.

To je preseklo Juventus, Nemci su zagospodarili sredinom terena, imali loptu u posedu, izveli nekoliko dobrih napada, bilo je pokušaja, ne i zrelih šansi.

I Klop i Alegri morali su da menjaju, povredili su se Pišček i Pirlo, na teren su ušli Ginter i Pereira.

U trenucima kada se činilo da Juve nema rešenje Italijani su neočekivano stigli do vođstva, Tevez i Pogba su kombinovali, sjajna lopta Francuza za Moratu, Španac je veoma smiren, lako vara nemačkog golmana, 2:1.

Gosti su delovali bolje u prvom poluvremenu, ali je na odmor sa prednošću otišao domaćin.

U drugom poluvremenu jedan nesigurnost Vajdenfelera posle kornera je podigla publiku na noge, na drugoj strani Imobile je pogodio okvir gola, ali je Bufon siguran.

Najbolju šansu je imao Tevez u 70. minutu, šutirao je iz izgledne pozicije, samo uzdasi, lopta je otišla kraj leve stative.

Tevez je uputio još jednu bombu, Vajdenfeler odbio loptu. Posle kornera Kjelini šutira glavom, preko gola.

Na drugoj strani Imobile i Mihtarijan su okušali šut, nisu pogodili okvir gola.

Sjajna prilika za Pereiru, Argentinac možda propušta meč loptu za četvrtfinale, sjajno ga je uposlio Morata, ali "Tukuman" ne uspeva da dotuče Nemce.

Na kraju 2:1, Juventus je bio bolji u nastavku, ipak, Dortmund je dao gol u Torinu, videćemo šta će se dešavati na "Vestfalenu", šanse su izjednačene, iako Italijani nose gol prednosti.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke