Kakav preokret Valensije, Viljareal vodio do 86, pa izgubio

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.03.2021.
22:59
Izvor: Sportske.net

Guedeš čovek odluke.

EPA-EFE/MANUEL BRUQUE
EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Povezane vesti

Fudbaleri Valensije načinili su veliki preokret u uvodnom meču 26. kola Primere pošto su na svojoj Mestalji savladali Viljareal rezultatom 2:1, postigavši oba gola u samoj završnici meča.

Vođstvo gostima u derbiju Levanta doneo je napadač  Đerar Moreno u 40. minutu sa penala, čime je Viljareal slavio prvi put još od 8. januara u ligi.

Penal je dosuđen nakon pregleda VAR tehnologije pošto prethodno je prethodno Hoze Gaja igrao rukom.

Domaći tim je daleko više pokušavao od gostuju, ali su ti udarci uglavnom bili jalovi budući da je zanemarljiv procenat završio u okvir gola.

Moreno je u drugom poluvremenu propustio priliku da se proslavi kada je njegov udarac iz izgledne pozicije odbranio Jasper Silesen.

Na drugoj strani se oprobao i Gaja, čiji je udarac u 71. minutu prošao malo pored stative.

Sve je išlo kao tome da golova više neće biti, a onda je usledio novi penal i egzekucija neumoljivog Karlosa Solera u 86. minutu.

Delovalo je da će doći do podele bodova, a onda je Gonzalo Guedeš postigap izvanredan gol u prvom od četiri minuta nadoknade.

Portugalac se namestio na bolju levu nogu i pogodio malu mrežu gostujućeg gola.

Vremena za promenu rezultata nije bilo pa je Valensija drugom pobedom u poslednje tri utakmice izbila na 11. mesto, dok je Viljareal nastavio niz bez ligaškog trijumfa koji traje od 8. januara.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke