Kakva priča, "Učitelj", kartel Sinaloa, 8:0 za smenu i sada ponovo za Pepom Gvardiolom!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.06.2020.
12:45
Izvor: Sportske.net

Pep doveo učitelja za pomoćnika!

EPA
EPA

Povezane vesti

Priča o Gvardioli i njegovom boravku u Meksiku na kraju karijere je manje poznata. Pep je završio fudbalski krug u Doradosu, Sinalou poznajete kao sedište meksičkog kartela, ali Gvardiola je imao određeni razlog da tamo završi.

Na klupi meksičkog kluba je bio španski stručnjak Huan Manuel Lilo, jedan od pionira tiki-take i gorljivi sledbenik Marsela Bijelse. On je prihvatio da bude tutor Pepu, koji je praktično kao igrač počeo da uči od Lila. Sarađivali su godinu, i jedan i drugi su napustili Meksiko, Pep je počeo sa trenerskim poslom u Barseloni, a i Lilo se vatio u domovinu.

Inače meksički kartel je finansirao Doradose, ali Pep kaže da nikada nije sreo nikoga, da mu je bilo lepo u Sinaloi, da je bio sa porodicom, živeo u hotelu i nije imao nikakvih problema.

Radio je u Sosijedadu, ali kada nije uspeo da se vrati u Primeru, otišao je iz Baskije.

Prihvatio je sledeće godine posao u Almeriji, pokušavao da ih spasi ispadanja, a smenjen je posle poraza od 8:0 protiv Barselone, pogađate, na klupi je bio Gvardiola.

Lilo je kasnije bio u Kolumbiji, pa asistent Sampaoliju u Čileu u Sevilji, a onda je naplatio dugu karijeru u Japanu i Kini u poslednje dve godine.

Baner 4


I sada bomba, radiće sa Gvardiolom koji posle odlaska Artete traži pomoćnika. Kompani ga je odbio, pričalo se o Ćabiju Alonsu, ali on želi da se uči u drugom timu Sosijedada.

Izbor je pao na Lila, čija se viđenja poklapaju sa Gvardiolom koji ga zove "učitelj". Lilo ima 54 godine, mnogo iskustva i biće veoma vredno pojačanje za Sitijev stručni štab.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Friday, 05.06.2020
21:34

Pep nije imao nikakvih problema u Meksiko , samo je ispado pozitivan na kokain ...