Kapiten Arsenala izabrao idealnih 11 sa kojima je igrao

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 21.04.2016.
16:26
Izvor: Sportske.net

Stameni defanzivac ekipe Arsena Vengera izabrao najbolji tim, sklopljen od igrača sa kojima je igrao kroz karijeru.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Nemac Per Mertezaker, u intervjuu za klupski sajt, odabrao je najboljih 11 igrača sa kojima je bio ili trenutno jeste saigrač.

Na golu se nalazi Robert Enke, nekadašnji saigrač iz reprezentacije Nemačke, koji je nažalost počinio samoubistvo 2009. godine, nakon psihičkih problema. Mertezaker je istakao da mu je Enke bio vrlo blizak prijatelj i u ovom timu ga označio za kapitena.

U obrambenoj liniji, bekovske pozicije pokrivaju takođe Nemci, Klemens Fric i Filip Lam, dok centralne pozicije zauzimaju Naldo, nekadašnji saigrač iz Verdera, odnosno Loran Košćelni, koji već nekoliko godina čini štoperski tandem sa Mertezakerom u Arsenalu.

Kao defanzivnog vezistu, postavio je Torstena Fringsa, koji je danas pomoćni trener u Bremenu, u kom je proveo najveći deo karijere. Na desnoj strani nalazi se Hano Balič, bivši saigrač iz Hanovera, a na levoj dugogodišnji kolega i prijatelj Mesut Ozil.

Na poziciji 'desetke' je Brazilac Dijego, koga je Per opisao kao jednog od najkreativnijih igrača sa kojim je igrao.

U špicu se nalaze bivše Bajernove 'udarne igle' - Miroslav Klose i Klaudio Pizaro. Ovi "stari lisci" i dalje igraju i rešetaju Bundesligom, odnosno Serijom A.

Zanimljiv izbor Mertezakera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 21.04.2016
19:05

Ozil, Klose i Pizaro su pre svega Verderove igle, narocito je to Pizaro, i ocigledno je da je po tome krojio ovaj tim jer ima sedam Verderovaca.

avatar
StormyLBZ
Thursday, 21.04.2016
18:07

Zar nije Arteta kapiten?