Karasko u 100. minutu sa penala srušio Espanjol, Atletiko grabi ka Ligi šampiona!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 17.04.2022.
18:22
Izvor: Sportske.net

Belgijanac briljirao u nastavku.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Fudbaleri madridskog Atletika stigli su do velike pobede na domaćem terenu protiv Espanjola 2:1 zahvaljujući pogotku Janika Karaska u 100. minutu meča, čime su napravili korak bliže plasmanu u Ligu šampiona naredne sezone.

Prvo poluvreme na "Vanda Metropolitanu" proteklo je bez golova, a umesto po sadržaju i prilikama, uvodnih 45 minuta obeležila je jeziva povreda Lemara, zbog koje je Francuz u suzama napustio teren.

Prvo uzbuđenje u nastavku meča viđeno je već u 46. minutu kada Kunja nije postigao gol iz izgledne situacije, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu.

Espanjol je pripretio u 51. minutu, ali je Jan Oblak bio priseban, da bi na suprotnoj strani goste iz Barselone kaznio Janik Karasko i doveo Atletiko u vođstvo.

Reprezentativac Belgije je odlično prebacio sebi na desnu nogu i šutirao pored dvojice igrača u bloku, a lopta je od stative završila u mreži.

Espanjol je izjednačio u 74. minutu pogotkom De Tomasa, kojem je prethodilo isključenje Kondogbije. Najpre je Francuz igrao rukom i zaradio je crveni karton, a zatim je De Tomas uzeo loptu i izveo slobodnjak, a lopta je posle loše intervencije Oblaka završila u mreži.

U finišu meča lepu priliku za pobedu Atletiku propustio je Karasko, a nakon toga Espanjol je mogao da kazni "Jorgandžije" i oduzme im sva tri boda.

Domaći su u poslednjem minutu nadoknade tražili penal nakon igranja rukom De Tomasa, pa je glavni sudija pozvao VAR, koji je pokazao na belu tačku.

Loptu je uzeo Karasko, najbolji pojedinac Atletika u drugom poluvremenu, i rutinski poslao loptu u mrežu, čime je tim Dijega Simeona pobegao Betisu na plus tri u borbi za Ligu šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke