Kelaifijev dan za zaborav - Kako protiv premijera Francuske i tužbe u slučaju FIFE?!?

Autor: Beta Beta
utorak 28.04.2020.
23:22
Izvor: Beta

Septembar će biti zauzet mesec za predsednika PSŽ-a.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Danas su zvanično završili ligu i Francuzi. Premijer je izjavio da fudbala neće biti do septembra što je odmah pogodilo ambicije PSŽ u Ligi šampiona. "Sveci" su izbacili Dortmund u osmini finala, čeka se rival u narednom kolu ovakva odluka Vlade Francuske se kosi sa namerama Parižana.

Kelaifi je odmah reagovao, izjavio je kako će njegov klub igrati utakmice u drugoj zemlji ako na tu budu primorani.

Tu se ne staje sa problemima prvog čoveka PSŽ-a, sledi i tužba.

Suđenje predsedniku Pari Sen Žermena i šefu televizijske grupe beIN Naseru Al-Kelaifiju, u slučaju korupcije u vezi sa dodelom televizijskih prava, zakazano je za septembar, saopštilo je danas švajcarsko pravosudje.

Sudjenje predsedniku PSŽ-a, bivšem generalnom sekretaru Svetske fudbalske federacije (Fifa) Žeromu Valkeu i još jednoj osobi, čije ime nije objavljeno, počeće 14. septembra.

Švajcarsko federalno tužilaštvo je u februaru optužilo Al-Kelaifija u vezi sa širom istragom podmićivanja povezanim sa prodajom televizijskih prava za utakmice Svetskog prvenstva.

Baner live stream

Optužnica tereti Al-Kelaifija za podsticanje bivšeg generalnog sekretara Fifa Žeroma Valkea "da počini krivičnu zloupotrebu".

Al-Kelaifi je otpužen da je obezbedio Valkeu, koji je imao uticaj na dodelu televizijskih prava za Svetsko prvenstvo, dok nije oteran sa funkcije 2015. godine, boravak u luksuznoj vili na Sardiniji bez plaćanja stanarine u vrednosti od 1,8 miliona evra.

Njegovi advokati su naveli da je čitava afera neosnovana i da je optužnica "veštačka".

Dodali su da su nisu sigurni kako će sve dalje teći, pošto su tražili izuzeće nekoliko tužilaca zbog curenja informacija. Advokati su protiv tih tužilaca podneli krivičnu prijavu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke