Kjelini o nastavku karijere posle finala Kupa Italije

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.05.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Otvoreni kapiten Juvea.

EPA-EFE/Roberto Bregani
EPA-EFE/Roberto Bregani

Povezane vesti

Fudbaler Juventusa Djordjo Kjelini rekao je danas da će objavu o nastavku karijere saopštiti posle utakmice finala Kupa protiv Intera i da se nada pobedi u tom duelu.


Juventus i Inter igraju u sredu od 21 čas na Olimpijskom stadionu u Rimu u finalu Kupa. To bi mogla da bude poslednja šansa za Kjelinija da osvoji još jedan trofej sa crno-belima, pošto se spekuliše da će na kraju sezone napustiti klub, iako mu ugovor ističe 2023. godine.

Kjelini je rekao da je do sada sa Juventusom osvojio 19 trofeja, plus jedan, misleći na titulu u Seriji A u sezoni 2005/2006, koja je oduzeta torinskom klubu zbog skandala "kalčopoli" zbog nameštanja utakmica i dodeljena Interu.

"U stvari sutra bih mogao da osvojim 21. trofej. Postoji rivalitet i zašto ga ne raspaliti uspomenama", naveo je Kjelini, preneo je Fudbalitalija.

Upitan da li će razgovarati sa predsednikom Andreom Anjelijem posle utakmice, Kjelini je rekao da je najbolje sačekati da se završi finale. 

 "Želim da se koncentrišem na fudbal sve dok imamo neke ciljeve. Mogao sam da se povučem dan po osvajanju Evropskog prvenstva. Možda ne bih bio tamo da nije VAR poništio gol Austriji (u osmini finala). Hajde da proživimo ovu utakmicu pa ćemo videti", naveo je kapiten Juventusa.

 "Juventus ima velike vrednosti koje nisam ja stvorio, ja sam ih naučio. Kada dodjete u Juventus, shvatite razliku u odnosu na druge klubove. (Trener Masimilijano) Alegri je bio u Milanu i može isto da kaže. Mentalitet Juventusa naučio sam od Del Pjera, Bufona, Pesota i Birindelija, koji su to naučili od drugih legendi u prošlosti", dodao je 37-godišnji defanzivac.

Kjelini je igrao za Livorno i Romu pre nego što je 2004. godine došao u Juventus, sa kojim je, izmedju ostalog, osvojio devet uzastopnih titula u Seriji A. 

 "Setite se da nisam ništa osvojio od 2006. do 2012. godine, ali ovaj tim će ponovo osvajati trofeje. To je u istoriji Juventusa, iako će biti teško osvojiti toliko uzastopnih titula u Seriji A u budućnosti. Dominacija koju smo mi imali moguća je u Nemačkoj ili Francuskoj, gde jedan klub dominira. Ako Inter i Milan nastave da rastu, biće veća konkurentnost u Italiji", ocenio je.

Juvenuts nije uspeo da pobedi Inter ove sezone. "Inter ima sjajne igrače. Oni su kompletan tim i videli smo to prošle sezone. Imaju sjajne igrače koje ćemo morati da zaustavimo. Nemoguće je sada oceniti njihovu sezonu. Dva trofeja mogu sve da promene. Simone Inzagi je obavio sjajan posao, nije bilo lako posle svega. Imam isti entuzijazam kao dete, želimo da osvojimo ovaj trofej, znajući koliko će biti teška utakmica. Izgubili smo poslednji meč u Torinu, ali imamo sve što je potrebno za pobedu sutra", ocenio je Kjelini.

On je naveo da je ekipa napredovala u odnosu na početak sezone, što pokazuje plasman medju prve četiri ekipe tri kola pre kraja šampionata.

"Sutrašnja utakmica važna je i za sledeću sezonu. Pobedom bismo mogli bolje da se pripremimo. Nemoguće je stalno pobedjivati, ali Juventus ima pobednički DNK. Imamo lepe uspomene sa ovog stadiona, srećan sam, miran i radujem se što ću igrati. Pre finala je mnogo tenzija, ali stadion će biti rasprodat, milioni navijača gledaće utakmicu na televiziji. Lepo je što će to biti Juve-Inter, pošto svi navijači žele pobedu", rekao je Kjelini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke