Klop pesimista, De Bur u strahu - kada se Van Dajk vraća na teren?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 24.03.2021.
13:58
Izvor: Sportske.net, Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Frank de Bur rekao je da nije siguran da li će defanzivac Virdžil van Dajk biti spreman za Evropsko prvenstvo.

EPA-EFE/KOEN VAN WEEL
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Povezane vesti

Van Dajk je propustio veći deo sezone zbog povrede kolena, a tek nedavno se vratio lakšim individualnim treninzima.

De Bur ne može da računa na Van Dajka za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 20222. godine.

"Znamo da ima još osam nedelja. Ne znam da li je to dovoljno vremena. Razgovarao sam sa njim, vratio se na teren, ali uvek može nešto da se dogodi. Nedelju ili dve problema značili bi da ne može da igra za Liverpul (ove sezone). Onda mogu da zamislim da oni kažu da bi Van Dajk trebalo da se koncentriše na narednu sezonu", rekao je De Bur, preneo je sajt Gol.

"Ono što je najvažnije, Van Dajk mora dobro da se oseća. Drago mi je što je na pravom putu", dodao je nekadašnji holandski reprezentativac.

Van Dajk je pretrpeo ozbiljnu povredu kolena posle duela sa golmanom Evertona Džordanom Pikfordom u remiju 2:2 u Premijer ligi 17. oktobra.

Defanzivac je podvrgnut operaciji i od tada je na programu rehabilitacije u klupskom trening centru. On se u decembru vratio u teretanu.

Trener Liverpula Jirgen Klop nedavno je rekao da ne očekuje da će se Van Dajk vratiti na teren pre kraja sezone i da najverovatnije neće igrati na Evropskom prvenstvu.

De Bur će 31. maja objaviti konačan spisak za Evropsko prvenstvo, koje počinje 11. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke