Klop svestan situacije, Liverpul mora da ide korak po korak

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.04.2019.
12:33
Izvor: Beta

"Redsi" će se do kraja sezone boriti za dva najveća trofeja u sezoni.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da je sjajno što će njegovi fudbaleri igrati u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone, ali da prvo moraju da se koncentrišu na utakmicu protiv Kardifa, u Premijer ligi i borbu za titulu.

Liverpul je sinoć na gostovanju pobedio Porto sa 4:1 i ukupnim rezultatom 6:1 plasirao se u polufinale Lige šampiona.

Prva utakmica protiv Barselone na programu je 1. maja, ali pre toga Liverpul će u nedelju igrati protiv Kardifa, a u narednom kolu protiv Hadersfilda.

Liverpul je prvi na tabeli sa dva boda više, ali i utakmicom više od Mančester sitija.

"Plasirali smo se u polufinale, protiv Kardifa igramo u nedelju i na to mislim. Samo ću na to misliti kada se probudim ujutro, a ne kako ćemo igrati protiv Barselone. Imamo vremena za to. Radujem se tome i to je briljantno, ali ne sada", rekao je Klop, preneli su britanski mediji. 

Nemački trener naveo je da očekuje napetu utakmicu protiv Kardifa, koji se bori za opstanak i da ekipa mora da obavi svoj posao.

Klop je rekao da je ponosan na igrače, da su postigli sjajan rezultat i da je utakmica sa Barselonom dobra vest.

"Protiv Porta smo morali da se branimo i to nije bio problem. Momci su to uradili, a velika razlika u odnosu na prošle utakmice je to što nas to nije koštalo samopouzdanja i ako to moramo da uradimo, onda i možemo. Nemamo problem ni kada smo pod pritiskom. Moraš da se braniš, a posle toga smo napravili šanse i iskoristili ih", dodao je on.

"Mislim da ukupni rezultat ne prikazuje pravo stanje utakmica sa Portom. U prvoj smo bili bolji, dominirali i igrali zaista dobar fudbal. U revanšu je bilo drugačije. Bili su direktni, a kada takva publika podržava ekipu... Bila je dobra fudbalska atmosfera, to su iskoristili i bilo je teško nositi se s tim. Trebao im je rani gol, ali nisu ga postigli, onda je intezitet pomalo pao i bili smo u igri. Nije baš da smo zaboravili kako da igramo fudbal. Bili smo jaki u teškoj utakmici i srećan sam. Važno je da prodješ dalje", rekao je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Thursday, 18.04.2019
22:00

liverpul ima igrace koji i te kako mogu da namuce barsu, problem je samo sto ce ti igraci vjerovatno imati dosta defanzivnih zadataka, pa nece mocu da stoje bas previsoko i vrebaju kontre. mislim da nas ceka zanimljiv dvomec, barsi dajem blagu prednost, iskljucivo zbog messija. nek pobjedi bolji.

avatar
_mladen_
Thursday, 18.04.2019
15:04

Nema cega da se Liverpul plasi, mogu proci Barsu i mogu pobediti svakoga. Sto se tice lige, pobedite sve do kraja, pa neka bude sta bude. Niko ne garantuje da ce Siti pobediti svakoga, pogotovo ne posle ovog soka od juce.

avatar
äxwell
Thursday, 18.04.2019
13:27

Vecina navijaca Lvpa preferira i ocekuje trofej PL na kraju sezone, ali ja msm da od toga nema nista..Ako Sparsi sada za vikend ne uzmu barem bod ranjenom Sitiju od toga nema nista..A ja msm da nece..Po meni vece sanse za trofej leze u LS! Prodji Barsu i imas stvarno velike sanse za pehar!

avatar
Wizard08
Thursday, 18.04.2019
15:19

Ja se vise nadam da mun moze da im otkine nesto nego totinhem,sve je moguce ima nade moze i barnli mozda da iznenadi nikad se ne zna,nase je da igramo i pobedjujemo ako bude bilo srece neko ce cityju da otkine bodove

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.04.2019
17:03

Ako prodjete Barsu fakticki trofej je vec vas ali ne dajem vam vece sanse od Junajtedu za tako nesto.

avatar
Wizard08
Thursday, 18.04.2019
13:08

Brajton zakompliko ao situaciju porazom u utorak da bolje nije moglo,kardifu sad bod protiv liverpoola kao premija na lotou,imaju je rastureni fulam u gostima i dolazi ima palas kod kuce.dok brajton ima veoma nezgodan raspored imaju city,arsenal i totinhem gde bod nmg da otkinu imaju sad vukove gde maksimum 1 bod mogu da izvuku i znaci ostaje im novi zamak kod kuc gde mogu da otkinu neke bodove.vrteska na dnu prevelika sto komplikuje i liverpoolu stvari u nedelju,sve to prouzrokovano porazom brajtona i to dva poraza za redom kod kuce.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.04.2019
17:04

E ako se plasite od Kardifa onda i treba da uzmete titulu...