Konte ili Alegri? U Juventusu nemaju dilemu!

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 24.12.2018.
20:08
Izvor: Sportske.net

Evo i zbog čega.

EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fabio Paratići je bio vrlo bitna karika u celokupnom sistemu koji je stvorio ovako moćan tim koji dominira u Seriji A i među najvećim favoritima je za osvajanje Lige šampiona.

On se zajedno sa Đuzepeom Marotom brinuo o transfer politici kluba. Radio je i sa Konteom i sa Alegrijem, a nedavno je otkrio ko je bolji menadžer od njih dvojice i sa kim je lakše raditi.

"Oni su vrlo slični, ali meni je bilo lakše da sarađujem sa Alegrijem", započeo je Paratići.

Obojica su imali izuzetne uspehe na klupi "Stare Dame", a Alegri je nasledio Antonia Kontea 2014. godine, kada je Konte postao selektor Italije.

"Mislim da je najteže pregovaranje bilo prilikom dovođenja Karlosa Teveza. On je igrač koga smo kontaktirali na kraju 2010/11 sezone i na kraju smo uspeli da dovedemo fantastičnog igrača iako nismo igrali Ligu šampiona."

"Konte i Alegri? Alegri je mnogo fleksibilniji kada su transferi u pitanju. Konte ima svoj stil i morate da pronađete igrače koji odgovaraju tom stilu igre. Sa druge strane, Alegri je mnogo fleksibilniji, on nema samo jedan sistem, on može da napravi tolike promene, to je neverovatno, tako da smo mi imali mnogo veći spektar igrača koje smo mogli da dovedemo", smatra Paratići.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke