Konte: "Nije moguće pobediti svaku"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 26.12.2022.
21:07
Izvor: Sportske.net

Antonio Konte smatra da je njegova ekipa odigrala dobro drugo poluvreme.

ANDREW YATES
ANDREW YATES

Povezane vesti

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte rekao je da je pozitivno to što je ekipa danas uspela da nadoknadi dva gola zaostatka i osvoji bod protiv Brentforda i da je svestan da ne može uvek da se pobedjuje.

"Moja ocena drugog dela igre je zaista dobra. To je bila uzbudljiva utakmica. Volim da pobedim svaki put, ali vrlo dobro znam da to nije moguće", rekao je Konte posle utakmice za Bi-Bi-Si (BBC).

Posle pauze zbog Svetskog prvenstva danas je nastavljeno takmičenje u Premijer ligi, dan posle Božića - na Boksing dej. Fudbaleri Totenhema odigrali su nerešeno 2:2 na gostujućem terenu protiv Brentforda, koji je imao dva gola prednosti. Brentford je poveo u 15. minutu golom Vitalija Janelta, a izjednačio je Ajvan Toni u 54. minutu. Totenhem je smanjio u 65. minutu golom Harija Kejna, a bod je obezbedio Pjer-Emil Hojbjerg pogotkom u 71. minutu.

"Brentford je napravio mnogo problema Mančester sitiju. Pravili su probleme posebno u prvom delu meča. Poveli su sa 1:0, a u drugom poluvremenu primili smo gol posle kornera. Posle toga smo igrali zaista dobro, pogodili smo prečku. Pozitivno je što smo nadoknadili zaostatak, ali moramo da budemo stabilniji. Nameravali smo da počnemo snažno. Moramo da nastavimo da radimo i da pokušamo da poboljšamo naš nivo", rekao je Konte.

"Napravili smo dobar korak od prošle sezone. Sada moramo da nastavimo da guramo jedni druge. Nije lako. Pokazali smo veliki karakter", dodao je italijanski trener.

Strelac izjednačujućeg gola Pjer-Emil Hojbjerg rekao je da nikada ne treba potceniti Kejna. Kejn je pre dve nedelje promašio jedanaesterac u završnici utakmice protiv Francuske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, pa se spekulisalo da tako brzo neće biti psihički dovoljno spreman za nastavak sezone. 

baneri

 "Najveća greška koju možete da napravite u fudbalu je da sumnjate u Harija Kejna. On je mašina. Potceniti njegovu snagu je velika greška. On ima kvalitet da bude broj jedan na svetu", ocenio je Hojbjerg.

Kejn je danas oborio rekord po broju golova u Premijer ligi na Boksing dej - 10. On je bio strelac u svih sedam premijerligaških utakmica koje je igrao na drugi dan Božića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke