Kraj za Setijena? I što je najgore, stari neprijatelj, Simeone, sa dve reči servirao hladnu osvetu?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 01.07.2020.
09:51
Izvor: Sportske.net

Barsa ispustila nove bodove, ako Real, u šta niko ne sumnja ode na +4 danas, čini se da samo nekim čudom Barselona može da odbrani titulu.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Iako je Kike Setijen dobio oročenu podršku i izjavio nakon remija da su igrači uz njega, u to niko ne veruje. Barselona rasipa bodove, situacija u svlačionici je loša, Setijen, odnosno pre toga njegov pomoćnik su ulazili u sukobe sa Mesijem, Pikeom, na kraju ga je Suarez posle Viga optužio za izgubljene bodove.

Kantabrijac je progutao još jednu gorku pilulu i to od strane čoveka koga baš ne podnosi, doduše osećanje je obostrano. Simeone i Setijen se ne vole, često kritikuju jedan drugog, tačnije Setijen smatra da to što Atletiko igra nije fudbal, već dekadencija.

"Ćolo" nije ostao dužan, juče kada je Setijen uveo Grizmana u nadoknadi i time da dodatno ponizio, mediji su odmah pitali Simeonea, šta misli o tretmanu Francuza.

"Nemam reči"
, ponovio je dva puta odmah posle meča i na konferenciji za novinare Simeone uz ciničan osmeh, što se tumači kao poruka Setijenu.

Ali, to i nije toliko bitno, Argentinac je sada poslednja briga Setijena.

Real čeka sutra Hetafe, teško je verovati da će ispustiti bodove kod kuće, večeras bi mogli da odu na +4.

Do kraja je u igri 15 bodova, u tom slučaju i da Barsa dobije sve do kraja, Realu su potrebne tri pobede i dva remija da bi postao šampion, ima bolji međusobni skor. A do kraja, osim gostovanja Bilbau, čekaju Alaveš, idu Granadi, dočekuju Viljareal i u poslednjem kolu gostuju u Madridu Leganješu. Letimičan pogled na tabelu, niko od njihovih protivnika, osim Viljareala, nema za šta da igra, niti bilo kakvu motivaciju, a Leganješ će verovatno ispasti do poslednje dana sezone, praktično su jednom nogom u Segundi.

Baner 9


Dakle, tu nema mnogo dileme, Barsa je prosula titulu.

Šta će biti sa Setijenom?

Ćavi je izjavio da je spreman, ali on je kandidat Viktora Fonta, koji će na izborima baciti rukavicu sadašnjem predsedniku. Izbori su odloženi za jedno leto, ali Bertomeu ne može da ostavi Setijena na klupi, samo je pitanje hoće li ga smeniti odmah posle završetka prvenstva, ili mu dati šansu u Ligi šampiona.

Baner 4


POnovo se pominje pokušaj da se ubedi Poketino, on je odbio i Benfiku, ali u Barsu neće. Neki pominju i Alegrija, ali njegov stil ne odgovara Barseloni. Šansa da neka od legendi privremeno preuzme klupu, neko poput Pujola, ne postoji, jednostavno niko od zlatne generacije ne želi da radi sa Bertomeuom.

U svakom slučaju, Barsa je u nevolji, a, kako stvari stoje ovo je tek početak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danga
Wednesday, 01.07.2020
18:07

Zidan >> Barselona.

avatar
RealMD
Wednesday, 01.07.2020
15:49

Danas Real na +4, a sutra protiv Getafea na +7?

avatar
P. S.
Wednesday, 01.07.2020
14:39

Da, Atletiko igra dekadentan fudbal, vrlo često grub i prljav, kradu vreme, igrači su istrenirani za provokacije protivnika, a bunker je zaštitni znak Čola Simeonea. Sam Čolo je vrlo prgav, često i bezobrazan, ali u poznavanju fudbala i trenerskom poslu je izmislio fudbal za Luis Enriquea, Ernesta Valverdea i ovoga Kike Stijena zajedno.

Zahvaljujući njemu prva asocijacija nakon žreba bilo koje runde eliminacione faze LŠ je da će im (pa kome god, od Atalante do Liverpoola) biti jako teško protiv Atletika. Sa druge strane prva asocijacija je da će Barsa jako teško proći 1/8 finala LŠ i protiv nekoga od slabijih protivnika, a gotovo sigurno ispasti u 1/4 finalu bez obzira na protivnika.

Ekipa Čola Simeonea može da prosipa bodove, čak i gubi utakmice protiv najslabijih protivnika u La Ligi i u tom 'ciklusu' eliminiše jedan Liverpool iz LŠ. Može da prebije igrače Barse i Bayerna, ukrade im po pola sata utakmice i eliminiše ih, a može na Anfieldu da napravi prvi faul minut pre kraja prvog poluvremena i eliminiše Liverpool. Može da zaključa sve prilaze golu Oblaka i sa 2-3 kontre reši meč, a može i da napada pa izgubi utakmicu od trećerazrednog protivnika. Jedino što Atletiko ne može (bar od kako je Čolo Simeone na klupi) je da im se igrači kreću po terenu ko mušice bez glave, a što Barsi pod ovom upravom koja je dovela gore pomenutu trojicu trenera, vrlo lako i jednostavno polazi za nogama. Uz to Barsa već duže vreme može da igra samo tako kako igra (jalovo, bezidejno, presporo, sa gomilom vraćenih lopti nazad i očajnih završnih pasova te raspadom u odbrani), a od odgovora protivnika na takvu igru zavisi rezultat meča. Za razliku od takvog pristupa Atletiko i Čolo se itekako pitaju za rezultat i to u svakom meču, bez obzira da li će na kraju pobediti, izgubiti ili odigrati nerešeno.

avatar
toma1980
Wednesday, 01.07.2020
12:24

Barsa gubi 100%Titulu zbog Setijena!!!