Kup Španije - Hetafe, Valensija i Leganes obezbedili prolazak, Espanjol se umalo obrukao

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 04.12.2018.
23:52
Izvor: Sportske.net

Revanš mečevi šesnaestine finala Copa del Rey.

EPA-EFE/R. Garcia
EPA-EFE/R. Garcia

Povezane vesti

Valensija slavila sa 1:0 (0:0) protiv Ebra. Valjekano poražen od Leganesa sa 0:1 (0:1), dok je Hetafe slavio sa 5:1 (2:0) protiv Kordobe. Espanjol je slavio protiv Kadiza sa 1:0 (0:0).

Hetafe je "uništio" ekipu Kordobe i jasno pokazao razliku između prve i druge lige, još kad se uzme u obzir da je Hetafe u gornjem delu tabele prve lige, a Kordoba u zoni ispadanja u drugoj španskoj ligi, jasno je da gosti nisu mogli da izbegnu katastrofu. Hetafe je slavio i u gostima sa 1:2, tako da je ukupan rezultat na ovom meču bio 7:2 i Hetafe je zasluženo prošao dalje. Strelci su bili Potiljo u 18. minutu, Ibanjez u 49. minutu i Anhel koji je postigao het trik (42., 78. i 60. minut), a jedini gol za goste je postigao Ajtami u 70. minutu.

Valensija je dočekala ekipu Ebra, španskog niželigaša, a niko nije očekivao da će se "Slepi miševi" ovoliko mučiti u ovom duelu. Valensija je napadala, ali igrači su bili nepricizni, pa je tako Bačuaijev udarac u 59. minutu rešio pobednika ovog meča. Valensija je imala prednost i iz prvog duela jer su u gostima slavili sa 1:2.

Svoj debi zabeležio je Uroš Račić.

Leganes je možda i iznenađujuće prošao u narednu rundu takmičenja. Rajo Valjekano je imao pozitivan rezultat iz prvog meča jer su ostali neporaženi (2:2), ali uz Leganes je uz dosta sreće uspeo da prođe ovaj dvomeč. Gosti su poveli u 17. minutu nakon autogola Velaskeza. Domaćin je odmah preuzeo inicijativu i do kraja meča su bili mnogo bolji, a najbolju šansu je promašio Bebe. Igrao se 33. minut, a Bebe je promašio jedanaesterac. Do kraja meča, Valjekano je imao još nekoliko prilika, ali su gosti na kraju ostali neporaženi.

Espanjol je ugostio ekipu Kadiza, ali domaćin je na kraju uspeo da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice. Kadiz je tada izmenađujuće slavio sa 2:1. Jeste Kadiz u dobroj formi i ima pet vezanih pobeda u drugoj ligi, ali Espanjol je jedno od najvećih izmenađenja prve lige. Domaćin je napadao ceo meč i bilo je samo pitanje vremena kada će postići gol.  Perez je zatresao mrežu u 76. minutu i doneo prolaz u narednu fazu takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke