Kup: Vanja sačuvao mrežu na debiju, penali odlučivali u Veroni

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.11.2017.
23:09
Izvor: Sportske.net

Tri utakmice šesnaestine finala italijanskog Kupa odigrane su u sredu uveče. Sasuolo i Torino eliminisali drugoligaše, penali odlučivali u "gradu ljubavi".

torinofc.it
torinofc.it

Povezane vesti

U sredu su odigrane još tri utakmice šesnaestine finala italijanskog Kupa i može se reći da danas nije bilo iznenađenja.

Sasuolo je na svom terenu tokom popodneva savladao prvoplasiranu ekipu Serije B rezultatom 2:1 (1:0) ali je do trijumfa nad Barijem došao duboko u nadoknadi vremena.

Domaći su poveli golom Dijega Falćinelija u 34. minutu meča, a Nene je poravnao rezultat iz penala u 19. minutu nastavka.

Taman kada se činilo da će utakmica otići u produžetke u junaka Sasuola izrastao je Mateo Politano koji je golom u 3. minutu nadoknade odveo svoj tim u osminu finala.

Jedanaesterci su odlučili pitanje pobednika u Veroni. Gradski derbi na "Bentegodiju" završen je nerešenim rezultatom (1:1) a kako u produžecima nije bilo golova usledila je "penal lutrija".

Svih pet fudbalera Verone odradili su svoj posao bez greške, a promašaj Serđa Pelisijea u prvoj seriji skupo je koštao ekipu Kjeva.

Srpski internacionalac Ivan Radovanović na terenu je proveo svih 120 minuta i bio precizan u penal seriji ali njegova ekipa neće igrati u osmini finala.

Poslednja utakmica večerašnjeg programa odigrana je na "Olimpiku" u Torinu gde je "Granata" rutinski rešila ekipu Karpija.

Torino je slavio rezultatom 2:0 (2:0) golovima Jaga Falkea i Andree Belotija u prvih pola sata igre. Senegalac Mbaje Nijang upisao je dve asistencije.

Srpski internacionalac Vanja Milinković-Savić upisao je debitantski nastup u dresu Torina, sačuvao mrežu, a mogao je i do gola jer je u 93. minutu dobio Mihajlovićevu dozvolu da izvede slobodan udarac ali je pogodio prečku!

Adem Ljajić je dobio poštedu, a bivši omladinski reprezentativac Srbije Lijanko Vojnović odigrao je svih 90 minuta za "Bikove".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke