"Lacijali" nastavljaju sa pritiskom - "Zašto Juve i Inter ćute?!"

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 27.04.2020.
23:00
Izvor: Sportske.net

Uprava kluba iz Rima zauzela čvrst stav.

Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca

Povezane vesti

Lotito je danas izneo svoje mišljenje.

Lacio je spreman da se vrati u takmičenje u bilo kom formatu pa makar to bio i plej-of. Klub sa "Olimpika" ima bod manje od "Stare dame", već su dva puta slavili ove sezone protiv kluba iz Torina.

Čvrst stav je zauzeo i Igli Tare, sportski direktor Lacija.

"Iznenađeni smo, ali smo poštovali svaku odluku Vlade Italije, ali četvrti maj je bio datum za novi početak. Osećamo se diskriminisano. Ministar sporta Spadafora priča o želji da zašiti zdravlje ljudi a onda pusti ljude da trče po parkovima u gužvama umesto da nama da mogućnost treninga u našim sportskim kompleksima sa zaštitnim merama"

"Aktivnost je stopirana već dva meseca, što je previše dugo da bi se ohrabrio restart sezone. Ne znam šta je svrha, ali zasigurno nije za dobrobit fudbala. Fudbal je veoma važan socijalni faktor u zemlji. Ne želimo da otvorimo stadio, već samo da završimo sezonu poštujući pravila. Želim da završimo sezonu zarad fudbala u Italiji", izjavio je Tare.

Potom je sportski direktori 'potkačio' i rivale poput Juventusa i Intera.

Bonus 10

"U Nemačkoj, predsednik saveza i čelnici velikih klubova su zauzeli stavove po pitanju restarta, što uključuje kontinuiranost tamošnjeg fudbalskog sistema. Isto ne možemo reći za Italiju gde ne mogu objasniti što timovi poput Juventusa i Intera ne zauzimaju stavi i ćute", završio je sportski direktor Lacija.

Klub iz Rima je od početka želeo što pre da se takmičenje nastavi, usledili su veliki okršaji sa Anjelijem i ostalim čelnicima klubova. Serija A će naći put iz ovog, ali su se neka rivalstva itekako produbila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 28.04.2020
18:54

A jesu uporni u pm Nek si uzmu prvenstvo kome je do igranja na silu? Na kraju krajeva igra se znog navijaca a njih nema tako da .....

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 28.04.2020
12:11

Dajte tu titulu Lotitu samo da ne kuka vise...