LE (GRUPE D, E, F): Bomba Politana za pobedu Napolija u Baskiji, Omoniji nedovoljan gol sezone!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 29.10.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Bilo je uzbudljivo od San Sebastijana, pa sve do Kipra.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Važne pobede Benfike, Rendžersa, PSV Ajndhovena, ali gol kola postigao je igrač Omonije, mada je i Mateo Politano poslao pravu bombu u mrežu Sosijedada.


Grupa D

Benfika - Standard 3:0
Rendžers - Leh Poznanj 1:0


I u Lisabonu su prštali penali, pošto je Benfika do 2:0 stigla sa 11 metara. Najpre je u 49. minutu sa bele tačke bio precizan Pici, a potom u 66. i Valdšmit. Pici je u 76. minutu postigao gol za nedostižnih 3:0 i novu pobedu Benfike.

Gosti iz Liježa, koji su na putu do grupne faze izbacili i našu Vojvodinu, nisu se mnogo pitali večeras, pa su upisali i drugi poraz, posle onog protiv Glazgov Rendžersa.

Tim Stivena Džerarda došao je do druge pobede, ali Leh iz Poznanja nije bio lak zalogaj. Škoti su otpor Poljaka slomili u 68. minutu, kada je Morelos iskoristio asistenciju Barišića za 1:0.

baner 3

Grupa E

Granada - PAOK 0:0
Omonija - PSV 1:2

Omonija je izbacila Crvenu zvezdu iz kvalifilacija za Ligu šampiona, ali je potom opravdala da joj je mesto u Evropi.

U prvom kolu Lige Evrope remizirala je u gostima protiv PAOKa (1:1), a večeras su Kiprani postigli gol koji će ući u kandidaturu za najlepši ove sezone u Ligi Evrope.

Omonija je ugostila PSV, a u 29. minutu povela golom veterana Đordija Gomeza. On je iz slobodnjaka sa svoje polovine senzacionalno lobovao protivničkog golmana i postigao gol koji će ući u kandidaturu za gol sezone u LE.

Može se analizirati da li je iskusni 35-godišnji kapiten Omonije pravilno izveo slobodnjak, ali ako pogledate snimak do kraja videćete da je lopta stala i mirovala, te da niko nije stao ispred nje, tako da je dozvoljno brzo izvođenje prekršaja.

PSV je uspeo da izjednači preko Donela Malena, koji je u 40. minutu pokupio jednu povratnu i smestio je u mrežu za 1:1.

Holanđani su u poslednjim trenucima meča uspeli da postignu pobedonosni pogodak preko Malena, koji je pravi heroj PSV Ajndhovena.

U drugom meču ove grupe Granada i PAOK su odigrali bez golova, a za goste je Andrija Živković odigrao 90 minuta, zaradio je žuti karton.

baner 1

Grupa F

AZ Alkmar - Rijeka 4:1
Real Sosijedad - Napoli 0:1

Derbi ove grupe odigran je na Anoeti, gde je Real Sosijedad ugostio Napoli. Italijani su slavili 1:0.

Očekivalo se možda na papiru da će ovde pljuštati golovi, ali je na terenu bilo drugačije. Napoli je poveo u 55. minutu kada je Mateo Politano raspalio po lopti sa 30 metara i pocepao mrežu Baskijaca.

Domaći su pokušali da dođu makar do boda, najbolju šansu imao je Portu. Napoli je u finišu preko Marija Ruija uspeo da postigne gol, ali je VAR poništio zbog navodnog ofsajda.

Ovo je u najmanju ruku bizarna situacija, pogledajte OVDE i zbog čega. Navodno je ofsajd, pošto je igrač Real Sosijedad na gol liniji, odnosno iza golmana?!

I pored toga, Napoli je uspeo da sačuva vođstvo, iako je u nadoknadi isključen i Osimen, Italijani su osvojili važna tri boda.

AZ Alkmar je večeras potvrdio "brejk" iz prvog kola u kom je pobedio Napoli u gostima i na svom stadionu razbio Rijeku rezultatom 4:1.

Već posle 20 minuta igre bilo je jasno da hrvatski tim nema šta da traži na ovom meču, pošto je u šestom pogodio Kupmajners iz penala i potom Gudmundson u 20. za 2:0.

Kada je u 51. Karlson pogodio za 3:0, sve je bilo gotovo, a na isteku sata igre Gudmundson je postigao i svoj drugi pogodak za 4:0.

Hrvatski tim je uspeo da postigne samo još počasni pogodak preko Kulenovića, pa je Rijeka ostala bez ijednog osvojenog boda u prva dva kola.


baner 2


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke