Liga 1: Anri i Vijera "drugarski", Benaljo izvukao "Kneževe", Fekir spasao Lion

Autor: Nikola Miloradović
sreda 16.01.2019.
21:15
Izvor: Sportske.net

Večeras su odigrane četiri utakmice u okviru zaostalog 17. kola Lige 1.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Tijeri Anri i Patrik Vijera, bivši saigrači iz Arsenala, večeras su po prvi put kao treneri ukrstili koplja, pobednika nije bilo, Monako i Nica su odigrali 1:1 (0:1) na stadionu "Luj drugi".

Igrao se 30. minut kada su gosti poveli, Sent Maksiman je iskoristio neopreznost mladog štopera domaće ekipe Badijašila, ukrao mu je loptu, sjurio se ka golu i matirao Benalja za 0:1.

Ipak, u drugom minutu nadoknade, napadač Nice Sako dobija direktan crveni karton zbog neopreznog starta nad Henrikson, Monako je na odmor otišao sa igračem više.

To su uspeli da iskoriste za samo pet minuta igre u nastavku, Roni Lopes je dobro izveo korner, a najbolji u skoku bio je Badijašil, čiji je udarac uspeo da odbrani golman gostiju Benitez, ali se ispostavilo da je samo izvadio loptu iz gola, jer je ona prešla gol liniju nakon udarca štopera Monaka, 1:1.

Dominirali su "Kneževi" u nastavku, ali je malo nedostajalo da mladi Badijašil ipak bude tragičar, srušio je protivničkog fudbalera u svom kaznenom prostoru, Nica je dobila penal.

Odgovornost je preuzeo Sent Maksiman, ali je Benaljo uspeo da odbrani njegov udarac, ispostaviće se da je tako i doneo bod svojoj ekipi, kako do kraja nije bilo promene rezultata.

Ovoga puta u postavi Monaka nije bilo novih pojačanja Nalda, Balo-Turea i Fabregasa, dok je Vanker još uvek povređen.

Podelu bodova videli smo i na "Munisipalu" u Tuluzu, gde je gostovao Lion, gosti su u 87. minutu izvukli bod, na kraju 2:2 (1:0).


Poveo je Tuluz u 12. minutu preko Durzama i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku, nakon oko pola sata igre, penal za domaćina, a Durmaz sa kreča postiže svoj drugi gol na utakmici.

Ipak, u 75. minutu Musa Dembele poravnava rezultat, da bi 12 minuta kasnije Fekir sjajno izveo slobodan udarac i poravnao rezultat. Ispotavilo se da je sjajni Francuz tako i doneo bod svojoj ekipi, jer do kraja nije bilo promena.

Nim je na svom terenu savladao Nant sa 1:0 (0:0), gol odluke je u 64. minutu postigao Alakuč, gosti su celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, kako je Kulibali u finišu prvog dela zaradio drugi žuti karton.

Gengan je slavio kod kuće protiv Rena sa 2:1 (1:0).

Poveli su preko Eboa u 40. minutu, da bi nakon 15ak minuta igre u nastavku Deu povisio na 2:0.

Konačan rezultat postavio je u 86. minutu bivši igrač Milana Mbaje Nijang.

Monako - Nica 1:1
Tuluz - Lion 2:2
Nim - Nant 1:0
Gengan - Ren 2:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 17.01.2019
01:27

Jos jednom Var na delu i dokaz da sa njim moze da se radi sta hoce,ako je ono bio penal za Nicu,ja onda ne znam,a na snimku se vidi lepo,al sudija ima dioptriju izgleda.