Liga 1 - Ben Arfa lanisirao Nicu na drugo mesto!

Autor: Boban Filipović
subota 23.01.2016.
22:10
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano pet utakmica 22. kola franuskog šampionata. Nica je nastavila sa odiličnim partijama, dok je najveće iznenađenje priredila Troa koja je odnela ceo plen iz Liila i tako upisala prvu pobedu u tekućoj sezoni.

BETA/AP Photo/Lionel Cironneau
BETA/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Nica je pred svojim navijačima savladala Lorijan rezultatom 2:1 i prenoćiće na drugom mestu na tabeli Lige 1, iza neprikosnovenog Pari Sen-Žermena.

Gosti su poveli na Azurnoj obali preko Žufrea srednom prvog poluvremena, ali je do odlaska na odmor usledio je preokret. Prvo je Kozielo asistirao Hatemu Ben Arfi za izejandčenje u 35. minutu, a nepunih deset minuta kasnije i sam pogodio mrežu. U nastavku nije bilo promene rezultata.

Troa je napravila senzaciju u Lilu i upisala prvu prvenstvenu pobedu u sezoni!

Lil je poveo golom Bufala sa penala u 25. minutu meča, imao prednost sve do 77. minuta kada je usledio furiozan finiš fenjeraša koji je do kraja meča postigao tri gola. Kabo je postigao dva gola za tri minuta, oba nakon asistencija rezerviste Guejea, a sve dileme otklonio je Pi tri minuta pre kraja za konačnih 1:3.

Kaen se vratio na pobednički kolosek trijumfom u Monpelejeu i tako prekunuo lošu seriju od šest vezanih utakmica bez trijumfa u prvenstvu.

Domaćin je poveo preko Bensebanija polovinom prvog  poluvremena, do odlaska na odmor Rodeljin je poravnao rezultat, a konačnih 1:2 postavio je Derlo početkom drugog dela igre.

Gengam je u dubokoj sudijskoj nadokandi slomio otpor Bastije koja je meč završila sa dva igrača manje. Korzikancima je presudio Žires sa bele tačke - 1:0.

Jedini meč bez pobednika bio je duel između Nanta i Bordoa. Domaćin je stekao dva gola prednost u prvih pola sata golovima Sigortsona i Bedoje i imao prednost sve do pet minuta pre kraja. Ludu završnicu najavio je Diabate, a konačan rezultat 2:2 autogolom postavlja Ljorik Cana u sudijskoj nadoknadi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fcb
Sunday, 24.01.2016
00:34

Kakav potencijal, šteta što nije postao veliki igrač, a definitivno je imao potencijala za to

avatar
Стефан Ђорђевић
Sunday, 24.01.2016
01:23

27-8god ima nije kasno da napravi dve-tri dobre sezone, da ga svi upamte. Nije vise potencijal, sad vec postao igrac, a izgleda da ce biti i veliki!

avatar
Стефан Ђорђевић
Sunday, 24.01.2016
01:23

27-8god ima nije kasno da napravi dve-tri dobre sezone, da ga svi upamte. Nije vise potencijal, sad vec postao igrac, a izgleda da ce biti i veliki!