Liga 1: Zahuktali Mec poražen u Kneževini

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.01.2018.
19:07
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Monaka uspeli su da upiši trijumf na svom terenu i tako nastavili seriju mečeva bez poraza.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Aktuelni prvak Francuske slavio je na svom stadionu protiv Meca sa 3:1 (1:0) i tako prekinuo seriju gostiju, koji su u prethodna četiri duela u Ligi 1 upisali tri trijumfa i remi.

Mučio se Monako u prvih 45 minuta, imali su loptu u nogama, ali nisu pronalazili prava rešenje pred gostujućim golom, sve do sudijske nadoknade.

Falkao se našao u sjajnoj prilici, imao je jedan na jedan situaciju sa golmanom Meca, uspeo je čuvar mreže gostiju da ga spreči da postigne gol, ali je na loptu naleteo Žorž. Defanzivac je uhvatio sjajan volej sa ivice kaznenog prostora i prosto pocepao "malu mrežu" gostujućeg gola, za vođstvo "Kneževa" od 1:0.

Ključni momenat dogodio se nakon samo pet minuta igre u nastavku, golman Meca Kavašima je izleteo iz svog kaznenog prostora kako bi pokušao da spreči Dijakabija da se nađe u situaciji jedan na jedan sa njim, neoprezno je uklizao, oborio napadača domaćeg sastava i zaradio crveni karton.

Prednost Monaka povisio je bivši fudbaler Liona Rašid Gezal, sjajnim udarcem iz kaznenog prostora gostiju, igrao se tada 67. minut.

Ipak, Mec se nije predavao, samo pet minuta kasnije, Nijan je nakon kornera sa desne strane poravnao rezultat.

Sve sumnje je ipak samo devet minuta kasnije otklonio talentovani Roni Lopes. Fabinjo je promešao odbranu Meca na levoj strani, proigrao usamljenog Portugalca, koji je samo pružio nogu i zatresao mrežu gostiju za 3:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, nakon dva vezama remija u šampionatu, Monako je konačno slavio.

Ostaju na trećem mestu nakon 22 odigrana kola, imaju bod manje od drugoplasiranog Marseja, 10 manje od vodećeg PSŽ, ali i utakmicu više od "Svetaca".

Mec uprkos dobrim partijama u poslednje vreme, poslednji na tabeli sa 15 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke